Lummen zet in op elektrisch autodelen met Zen Car

Archiefbeeld van een Zen Car van het type Renault Zoe.
REUTERS Archiefbeeld van een Zen Car van het type Renault Zoe.
In het kader van haar klimaatdoelstellingen heeft de gemeente Lummen twee gloednieuwe elektrische wagens van Zen Car in gebruik genomen. Niet enkel het gemeentepersoneel krijgt toegang tot de wagens, ook inwoners mogen de voertuigen na de kantooruren en tijdens de weekends en feestdagen gebruiken. 

De gemeente heeft een personenwagen van het type Renault Zoe en een bestelwagen van het type Renault Kangoo aangekocht. De elektrische wagens krijgen een standplaats aan het laadstation op het Charles Wellensplein. Later volgen er informatiesessies zodat potentiële gebruikers alvast kennis kunnen maken met deze duurzame manier van rijden. 

Inwoners die met de wagens willen rijden, moeten zich eerst registreren bij Zen Car. De wagens zijn enkel beschikbaar voor inwoners tijdens de uren dat de gemeente ze niet gebruikt, mits een lidmaatschap van Zen Car. Bovendien is het nodig dat de voertuigen gereserveerd worden, dat kan vanaf januari 2020. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.