Lummen huldigt Eddy Ponet na heldendaad tijdens WK-veldrijden

Lummenaar en veldritcoach Eddy Ponet werd door het gemeentebestuur gehuldigd
Gemeente Lummen Lummenaar en veldritcoach Eddy Ponet werd door het gemeentebestuur gehuldigd
Lummen heeft donderdag veldritcoach Eddy Ponet gehuldigd in het gemeentehuis. De man snelde ter hulp toen Frans Vandormael op het laatste WK-veldrijden in Denemarken plots in elkaar stuikte door een hartfalen en kon succesvol beginnen met de reanimatie.

Het incident gebeurde net na de vrouwenrace op het WK op 2 februari. Getuigen zagen hoe Frans Vandormael uit Diepenbeek daar plots het bewustzijn verloor. Veldritcoach Eddy Ponet zag meteen wat er aan de hand was, en reageerde bijzonder snel. “Tot drie keer toe heb ik een reanimatie moeten uitvoeren. Daarna namen de ambulancediensten het over.”  Intussen moet Frans Vandormael nog steeds herstellen. Maar gisteren kon hij zijn redder toch voor het eerst zien. “Het is aan hem dat ik hem mijn leven te danken heb”, wees Frans richting Eddy Ponet. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.