Houtskooltekeningen van kunstschilder Charles Wellens keren terug naar zijn geboortestad

Het Genootschap Charles Wellens poseert bij het standbeeld van de schilder.
Het Genootschap Charles Wellens Het Genootschap Charles Wellens poseert bij het standbeeld van de schilder.
Kunstliefhebbers van het Genootschap Charles Wellens pakken op zondag 27 oktober uit met de houtskooltekeningen van de Lummense schilder. Na heel wat onderhandelingen is het Genootschap erin geslaagd de tekeningen naar zijn geboortestad te halen.

De schilderijen van Wellens fleuren al enige tijd de muren van het Administratief Centrum op. Vanaf zondag worden daar ook zijn houtskooltekeningen, die al bijna honderd jaar oud zijn, aan toegevoegd.

De tentoonstelling van de tekeningen is het resultaat van een charter tussen het gemeentebestuur van Lummen en het openluchtmuseum Bokrijk, waar de tekeningen al jaren bewaard worden. Wellens was immers medeoprichter van het openluchtmuseum.

Gratis inwijding

De tekeningen zullen feestelijk worden ingewijd met een lezing over de rol van Wellens in Bokrijk, een literaire toelichting en muzikale omkadering van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans uit Hasselt.

Bezoekers zijn welkom tussen 14.30 uur en 18 uur in het Administratief Centrum op het Gemeenteplein 13 in Lummen. De toegang is gratis. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.