Hijskraan van 60 ton kantelt in berm: bestuurder ongedeerd

De mobiele hijskraan van 60 ton belandde in de berm naast de Dikke Eikstraat.
Foto Jimmy De Schrijver De mobiele hijskraan van 60 ton belandde in de berm naast de Dikke Eikstraat.
In de Dikke Eikstraat op de grens met de Beukenboomstraat (N725) is deze ochtend rond 6.30 uur een mobiele hijskraan van 60 ton in de berm beland. De trucker kwam er met de schrik vanaf.

De hijskraan was op weg naar Hasselt toen de chauffeur de controle over het gevaarte verloor. "De weg is heel smal en meteen naast de weg is er een zachte berm die een stukje lager ligt", zegt de chauffeur. "Plots voelde ik dat ik met de wielen even langs het wegdek ging. Ik probeerde nog tegen te sturen, maar dat lukte niet meer. Ik heb mij schrap gezet en daarna is de hijskraan gekanteld." De trucker bleef ongedeerd. "Ik ben daarna door het raam naar boven geklommen."


Bij de firma Megamax, een bedrijf dat kranen verhuurt, leggen ze uit waarom de chauffeur over de gewestweg reed. "We moeten", vertelt een verantwoordelijke. "Het is een vergunningsweg. En te snel kan onze chauffeur niet gereden hebben, want hij reed even daarvoor op de brug over de snelweg waar je maar 30 per uur mag. En zoals je merkt, is de weg smal en de berm rot. Bovendien is het asfalt aan de zijkant afgebroken en gaat het meteen 10 centimeter lager. Met zo'n gewicht houd je het dan niet meer." (JDSL)