Groen vindt uitspraken Wouters voorbarig

De turbines zouden moeten komen rond de site van Orthopedisch Centrum Sint-Ferdinand.
Photo News De turbines zouden moeten komen rond de site van Orthopedisch Centrum Sint-Ferdinand.
Groen Lummen vindt de reactie van burgemeester Luc Wouters (CD&V), die geen voorstander is van de bouw van twee nieuwe windmolens, voorbarig. “Het project verdient een eerlijke kans.”

De turbines zouden moeten komen rond de site van Orthopedisch Centrum Sint-Ferdinand. Wouters heeft het lastig met het feit dat het gebied niet is afgebakend in het Limburgse windplan. “De communicatie met de omwonenden is nog maar net opgestart”, zegt Groen Lummen. “In tijden van grote klimaatproblematieken mogen we voorstellen die kunnen bijdragen aan de klimaatdoelstellingen niet te snel van tafel vegen. Als argument wordt gegeven dat het project valt buiten het windplan Limburg”, gaat Groen Lummen verder. “We vinden dat het project een eerlijke kans verdient. Het windplan is immers niet-bindend. Het is enkel een indicatieve aanzet bij het bepalen van de mogelijke vergunbaarheid van windturbines. Daarom vragen wij om de omwonenden, natuurverenigingen of andere betrokken organisaties de mogelijkheid te geven om zich uit te spreken voor of tegen dit project.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.