Deputatie kent vergunning toe voor windturbine in Lummen en Lanaken

Vandaag zette de Limburgse deputatie het licht op groen voor de bouw en exploitatie van een windturbine in Lummen en één in Lanaken
Photo News Vandaag zette de Limburgse deputatie het licht op groen voor de bouw en exploitatie van een windturbine in Lummen en één in Lanaken
De Limburgse deputatie zette het licht op groen voor de bouw en exploitatie van een windturbine in Lummen en één in Lanaken. De eerste windturbine werd ingediend door Electrabel, de turbine in Lanaken door GO-Force.

De turbine in Lummen zal aansluiten bij het bestaande windturbinepark op het terrein van Puratos nv tussen twee bestaande industriegebouwen. De turbine in Lanaken wordt ingepland op het industriegebied aan de Tongersesteenweg en wordt vergund met voorwaarden. Zo moeten er zes maanden na het in gebruik nemen van de turbine controlemetingen worden uitgevoerd op geluid en trillingen. Daarnaast wordt er een strenge stilstandsregeling opgelegd en dient de passage van vleermuizen goed gemonitord te worden.  “De vergunning van deze turbines toont aan dat de provincie Limburg belang hecht aan groene energie. Tegelijk willen we de effecten van deze turbines op de omgeving tot een minimum beperken”, zegt gedeputeerde Inge Moors (CD&V).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.