Bibliotheek Lummen opent pas begin juni

Gemeentehuis Lummen.
Karolien Coenen Gemeentehuis Lummen.
Sinds afgelopen maandag openden de bibliotheken in België stilaan weer de deuren, maar de bibliotheek van Lummen blijft gesloten tot dinsdag 2 juni. Ondanks de heropening blijft de leeszaal van de bibliotheek gesloten.

Vanaf dinsdag 2 juni zijn boekenwurmen weer welkom in de bibliotheek van Lummen. Ondanks de latere openingsdatum blijft het vanaf dan enkel mogelijk om boeken uit te lenen of in te leveren. De leeszaal blijft alsnog ontoegankelijk. Ook kranten, tijdschriften en computers zijn er tijdelijk niet beschikbaar. Alle tijdschriften zijn dan weer wel uitleenbaar. 

Boeken uitlenen kan vanaf 2 juni contactloos aan de balie. Betalingen kunnen wel met cashgeld gebeuren. Inleveren gebeurt dan weer via de inleverschuif aan de parking achter de bibliotheek.

Bezoekers moeten in de bibliotheek steeds een ontsmet mandje gebruiken. Die mandjes zijn voorhanden aan de inkomhal van de bibliotheek. Daarnaast wordt bezoekers aangeraden om hun bezoek te plannen. Dat wil zeggen dat ze best op voorhand de digitale catalogus raadplegen en zo weinig mogelijk gezinsleden meebrengen bij hun bezoek. 

Ondanks de opening van de bibliotheek, blijft de digitale uitleenservice beschikbaar.