Bedeling twee soorten mondmaskers blijkt logistieke uitdaging

Mondmaskers Lummen.
Gemeente Lummen Mondmaskers Lummen.
De gemeente Lummen bestelde op 24 april zelf mondmaskers voor elke Lummenaar, en kocht daarnaast nog een tweede mondmasker aan voor alle Lummenaren boven de 12 jaar via de groepsaankoop van de provincie Limburg. De geleidelijke beschikbaarheid en levering van de twee verschillende mondmaskers vormen momenteel een logistieke uitdaging. 

Nog voor de voltooiing van de Limburgse groepsaankoop kocht het gemeentebestuur van Lummen één herbruikbaar mondmasker aan voor elke inwoner. Er werden daardoor twee verschillende bestellingen van mondmaskers gedaan die momenteel beide bedeeld worden aan de inwoners naargelang ze geleverd worden. Op vrijdag 15 mei viel zo in elke Lummense brievenbus minstens één soort mondmasker.

Dat betekent dat niet elk gezin daarom op hetzelfde moment hetzelfde type mondmasker eerst in de bus kreeg. De mondmaskers die de gemeente zelf bestelde zijn gemaakt van katoen en hebben een speciale coating waardoor ze zonder filter bruikbaar zijn. In de mondmaskers van de groepsaankoop moeten dan weer wel filters geplaatst worden.