100 banen in nieuw distributiecentrum UPS

Een simulatiebeeld van de nieuwbouw van koerierbedrijf UPS.
Mine Dalemans Een simulatiebeeld van de nieuwbouw van koerierbedrijf UPS.
Koerierbedrijf UPS heeft gisteren de eerste steen van nieuw distributiecentrum in Lummen gelegd. Het gebouw moet tegen begin 2018 klaar zijn en levert zo'n honderdtal jobs op.

Het nieuwe distributiecentrum van UPS komt in de Dellestraat op de industriezone Zolder-Lummen en heeft via het oprittencomplex 26bis meteen toegang tot de E313 en de aansluiting met de E314 via het Klaverblad. "We breiden uit om tegemoet te komen aan onze klanten, deels dankzij de boom binnen de e-commerce", zegt directeur Karl Haberkorn van UPS België. "Door deze investering kunnen we onze klanten goed verbinden met bestemmingen in de rest van België, Europa en de wereld. We kozen voor Limburg als logistieke leider en voor Lummen met de uitstekende transportverbindingen en een handige verbinding naar Nederland en Duitsland met het knooppunt van de E313 en de E314." De nieuwbouw kost bijna 4 miljoen euro. "Het distributiecentrum maakt deel uit van het plan van UPS om tot bijna 2 miljard dollar te investeren in onze Europese infrastructuur", zegt Haberkorn. "We zullen beschikken over een werkzone van 6.000 vierkante meter, een sorteercapaciteit van 5.000 stuks per uur en 84 parkeerplaatsen voor bestelwagens."


UPS is al meer dan dertig jaar actief op de Belgische markt. Het bedrijf stelt hier meer dan 1.200 mensen tewerk in acht vestigingen, waaronder de Europese hoofdzetel in Brussel. (JDSL)