Thierry Saegeman, CEO ENGIE Benelux, en minister Zuhal Demir mochten de megabatterij dinsdag onthullen.
Volledig scherm
Thierry Saegeman, CEO ENGIE Benelux, en minister Zuhal Demir mochten de megabatterij dinsdag onthullen. © Kristof Pieters

Luik Natie heeft eerste Tesla megabatterij van ons land: “Ideaal om stroomoverschotten op te slaan van zonnepanelen en windturbine”

KalloBij het havenbedrijf Luik Natie in Kallo is dinsdag een megabatterij van Tesla officieel in gebruik genomen, de allereerste in ons land. De fabrikant van elektrische auto’s ontwikkelde met haar technologie industriële batterijen om overschotten van zonne- en windenergie op te slaan.

 1. 33 extra besmettingen in De Plataan, vijf klassen in quarantaine: “We hopen de controle opnieuw in handen te hebben”
  Roeselare

  33 extra besmettin­gen in De Plataan, vijf klassen in quarantai­ne: “We hopen de controle opnieuw in handen te hebben”

  De algemene testing bij alle leerlingen en het personeel van GO! basisschool De Plataan heeft 33 extra coronabesmettingen, waarvan twee bij leerkrachten, aan het licht gebracht. Op basis van de resultaten werd beslist dat vijf klassen in quarantaine moeten. De leerlingen volgen de komende dagen afstandsonderwijs. “Ik ben opgelucht”, reageert directeur Mieke Vandemaele. “We hebben de juiste keuzes gemaakt en vermijden zo veel extra potentiële besmettingen.”
 2. “Parels zoals Willemsroute weer in de picture brengen”: 1 miljoen euro voor plattelandsprojecten in Limburg
  Limburg

  “Parels zoals Willemsrou­te weer in de picture brengen”: 1 miljoen euro voor platteland­s­pro­jec­ten in Limburg

  Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) gaat zeven nieuwe plattelandsprojecten in de provincie Limburg financieel ondersteunen. De sociale leefbaarheid van dorpen op het platteland moet erop vooruitgaan én de lokale economie wordt zo gestimuleerd. “We versterken in één klap de kwaliteit van het landschap”, zegt ze. De Willemsroute over de Limburgse kanalen is één van de projecten die opnieuw in de kijker moet gezet worden.