Lubbekenaren sorteren steeds beter: teller staat op 75 kilogram per inwoner

Theo Francken profileert zich als een Vlaamsgezinde burgemeester, maar ook als een groene burgemeester. Hier is hij zwerfvuilnis aan het rapen met zijn kinderen.
Vertommen Theo Francken profileert zich als een Vlaamsgezinde burgemeester, maar ook als een groene burgemeester. Hier is hij zwerfvuilnis aan het rapen met zijn kinderen.
De inwoners van Lubbeek zijn op de goede weg als het over sorteren gaat, want jaar na jaar produceren ze steeds minder restafval. In 2014 stond de teller nog op 84 kilogram per inwoner, ondertussen is dat gezakt naar 75 kilogram.

Huldenberg doet het in onze regio met 71 kilogram restafval per inwoner nog net iets beter, maar ook Lubbeek haalt het podium met 75 kilogram. Ter vergelijking: in 2014 klokte de Lubbekenaren nog af op een gemiddelde van 84 kilogram restafval per inwoner. Of met andere woorden: Lubbeek is op de goede weg en is één van de betere leerlingen van de klas in Vlaanderen. Burgemeester Theo Francken (N-VA) is tevreden met het resultaat voor zijn gemeente. “De Lubbekenaren sorteren jaar na jaar beter. In Vlaanderen staat Lubbeek met 75 kilogram per inwoner op de derde plaats. Ter vergelijking: het gemiddelde in Vlaanderen is 145 kilogram restafval per inwoner. Het enige wat ik daar nog aan kan toevoegen, is een welgemeende proficiat aan alle inwoners van Lubbeek.” Er is nog iets minder goed nieuws als het over restafval gaat in Lubbeek. Dit jaar verhoogt de prijs voor de diftar-ophaling. “Maar het gaat slechts om een lichte stijging”, besluit burgemeester Francken.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.