Klaprozenveld van gepensioneerde Lubbeekse boer oogst veel lof

Boer Gaston Meeus in zijn klaprozenveld, dat zelfs van burgemeester Theo Francken complimenten kreeg op Twitter (inzet).
Vertommen Boer Gaston Meeus in zijn klaprozenveld, dat zelfs van burgemeester Theo Francken complimenten kreeg op Twitter (inzet).

Dit prachtige klaprozenveld valt te bewonderen op de Paashofweg in Lubbeek. De 68-jarige boer in pensioen Gaston Meeus zaaide het kunstwerk in april in.


"Sedert een week staat het veld in bloei. Dat zal wellicht nog zo'n drie maanden duren", klinkt het bij de man, die dit echter niet uit romantische overwegingen heeft gedaan. "Het voorstel om op deze manier de grond te bezaaien, komt van de mestbank. Zij reiken daar subsidies voor uit. Uiteindelijk heb ik een mengsel van grassen, blauwbloemen en klaprozen gekocht bij de handelaar en dat uitgezaaid over een lengte van 100 meter en een breedte van 12 meter. In totaal bezit ik zo'n 1,2 hectare. De helft daarvan is versierd met bloemen, de andere helft dient voor tarwe voor de vogels", besluit Meeus.


Ook Staatssecretaris voor Asiel en Migratie en Administratieve Vereenvoudiging én burgemeester van Lubbeek Theo Francken (N-VA) had niets dan lof voor het prachtige bloemenveld. "Wie is toch deze poëtische landbouwer?", vraagt hij zich al tweetend af. (ADPW)