Ganzendries en Pellenbergstraat acht maanden dicht voor verkeer

De Pellenbergstraat in Lubbeek -die uitgeeft op de Ganzendries - wordt acht maanden afgesloten.
Vertommen De Pellenbergstraat in Lubbeek -die uitgeeft op de Ganzendries - wordt acht maanden afgesloten.
Om Aquafin toe te laten nieuwe riolering te leggen zullen de Pellenbergstraat en Ganzendries in Lubbeek acht maanden afgesloten worden voor al het autoverkeer.

De voorbereidende nutswerken in de Pellenbergstraat en Ganzendries starten vanaf 12 augustus. Aansluitend wordt door Aquafin nieuwe riolering aangelegd. De weg wordt gedurende 8 maanden afgesloten voor alle autoverkeer. Het gescheiden rioleelstelsel zal het afvalwater apart van het regenwater worden opgevangen.  Waar mogelijk wordt het regenwater aangesloten op bestaande of nieuwe grachten. Ter hoogte van de Onze Lieve-Vrouwstraat komt er een regenwaterbekken en een pompstation om het afvalwater van de achterliggende straten via de Varenberg tot aan de Ganzendries te brengen. In de Pellenbergstraat wordt er naast woning nummer 10 een gelijkaardig bufferbekken gebouwd. In de zones waar er riolering wordt geplaatst, zal de huidige rijwegverharding binnen de bebouwde kom vernieuwd worden in asfalt of beton buiten de bebouwde kom. De gemeenten Lubbeek en Bierbeek voorzien ook de aanleg van een nieuw vrij liggend fietspad. Voor het verkeer wordt er een omleiding voorzien via Boutersem (Aarschotsebaan) en verder via Drogenhof en Heide naar Lubbeek-dorp. Vrachtwagens boven 3,5 ton dienen om te rijden over Leuven of Tienen via de gewestwegen N2 en N3, of via de E40. Fietsers en voetgangers met bestemming ‘werfzone’ zijn toegelaten maar gaan enkel toegang hebben over een minder-hindersteenslaglaag. Doorgaand fietsers- en voetgangersverkeer gebruikt beter de naastgelegen verbinding Bieststraat- Varenberg of in bepaalde latere fasen Bieststraat-Nederblok om vanuit de Tiensesteenweg Pellenberg te bereiken.

1.100 inwoners

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van 1.100 inwoners uit Lubbeek en Bierbeek, dat nu nog in de baangrachten belandt, verzamelen en aansluiten op het rioleringsnet. Op termijn zal dit verder opgetrokken kunnen worden tot 1.400 inwoners. Het afvalwater wordt aangesloten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Haasrode en zal zo niet langer ongezuiverd in de natuur terechtkomen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Degeest Etienne

    Heb hier geen last van om op 'mijn werk te geraken, fiets en bus zijn hierin een ideaal vervoersmiddel voor 50 km per dag.