FOTOREPO: Er wonen opnieuw steenuilen in de Lubbeekse nestkasten...

De steenuil was zo goed als verdwenen in Lubbeek maar dankzij de nestkasten is de populatie opnieuw aangegroeid tot enkele tientallen exemplaren.
vertommen De steenuil was zo goed als verdwenen in Lubbeek maar dankzij de nestkasten is de populatie opnieuw aangegroeid tot enkele tientallen exemplaren.
Natuurpunt ging zopas op wintercontrole in de 45 nestkasten voor steenuilen in Lubbeek. Ook dit jaar hebben steenuilen hun intrek genomen in de nestkasten en Lubbeek kan zich dus verheugen op enkele ‘nieuwe’ inwoners tijdens het broedseizoen.
Theo Francken (N-VA) en Benny L’Homme van Natuurpunt vangen een uiltje.
vertommen Theo Francken (N-VA) en Benny L’Homme van Natuurpunt vangen een uiltje.

Twaalf jaar geleden werden er nestkasten voor steenuilen geïnstalleerd in Lubbeek. Dat was nodig want het biotoop van de steenuil wordt alsmaar kleiner. Als landelijke gemeente was Lubbeek bijzonder geschikt voor nestkasten en het project kende succes. Doorgaans nemen steenuilen in meer dan de helft van de nestkasten hun intrek om te broeden. Ook dit jaar zitten er steenuilen in de Lubbeekse nestkasten. Dat kon Natuurpunt samen met burgemeester Theo Francken (N-VA) vaststellen tijdens de jaarlijkse wintercontrole. De gemeente mag zich dus verheugen op enkele nieuwe ‘inwoners’ tijdens het broedseizoen. “Als burgemeester mee met Natuurpunt op wintercontrole gaan voor ons steenuilenproject is altijd een fijne belevenis. In Lubbeek was de steenuil bijna verdwenen maar ondertussen hebben we er terug tientallen. Prachtig werk!”, aldus Theo Francken.

Een nestkast.
vertommen Een nestkast.
De nestkasten in Lubbeek.
vertommen De nestkasten in Lubbeek.
vertommen
vertommen
vertommenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.