Dixie Dansercoer stierf bij een val tijdens een expeditie in Groenland.
Volledig scherm
Dixie Dansercoer stierf bij een val tijdens een expeditie in Groenland. © Vertommen

Lubbeek opent rouwregister voor ereburger Dixie Dansercoer: “Hij was een geweldige avonturier”

LubbeekDe gemeente Lubbeek is in diepe rouw na de plotse dood van avonturier Dixie Dansercour. De 58-jarige poolreiziger was ereburger van Lubbeek en werd op handen gedragen door de inwoners. “We hebben een rouwregister geopend want dit is een groot verlies”, zegt burgemeester Theo Francken (N-VA).

1 reactie

 • gustaaf carpels

  2 weken geleden
  Het was idd een fantastische exploreerder Spijtig van de afloop van deze tocht maar sus me omdat ik weet dat dit het liefste was dat hij wou doen.
 1. PORTRET. Dixie Dansercoer (58), avonturier en poolreiziger: “Ik ben een klein zwart stipje in een onmetelijke witte vlakte — een stipje dat zo kan worden weggegomd”
  PREMIUM

  PORTRET. Dixie Dansercoer (58), avonturier en poolreizi­ger: “Ik ben een klein zwart stipje in een onmetelij­ke witte vlakte — een stipje dat zo kan worden weggegomd”

  “Ik ben nieuwsgierig, wil begrijpen en wil grenzen verleggen. Dat had ik al als kind en zo zal ik ook in mijn kist kruipen.” Dat zei Dixie Dansercoer in zijn laatste interview, een jaar geleden, over hoe hij — avonturier en poolreiziger — noodgedwongen door corona thuis moest blijven. Niets kon vermoeden dat zijn eerste expeditie na de pandemie hem fataal zou worden. Dit is het verhaal van een man voor wie de Noord- en Zuidpool geen geheimen meer had. “De polen, dat is mijn tweede thuis.”