Loverboy riskeert 7 jaar cel

De Antwerpse loverboy en rapper Bilal A. (19) riskeert 7 jaar cel, omdat hij een meisje van 15 in de prostitutie had ingezet. In het dossier is nog sprake van vijf andere meisjes, maar die feiten betwist 'Moreno'.

'Moreno' is de rappernaam van Bilal A. die ook verbonden was aan jeugdhuis Gravenhof in Hoboken. Het onderzoek startte met info dat een tienermeisje dat uit een instelling was gevlucht onderdak had gekregen bij Bilal A. en kwam in een stroomversnelling toen nog een ander meisje werd teruggevonden. In januari 2016 werd Bilal A. opgepakt.

De slachtoffers zijn allemaal minderjarigen die uit een jeugdinstelling waren gaan lopen. Een van hen was al door andere tienerpooiers ingezet. Bilal bekende dat hij haar naar klanten bracht in hotelkamers.

Pikante foto's

De seksuele uitbuiting van andere meisjes betwistte hij, maar slachtoffers verklaarden dat hij pikante foto's van hen op websites had gezet en hun afspraken geregeld. Voor ze met de klanten op hotel gingen, kregen ze alcohol en drugs om hen 'mak' te maken. Eén van de meisjes vertelde dat ze een dertigtal klanten had gehad, soms wel vier op één nacht.

Tijdens het onderzoek werd Bilal A. voorwaardelijk vrijgelaten, maar hij vloog terug achter de tralies omdat hij zijn enkelband had doorgeknipt.

Ook de oom van A. zat in de beklaagdenbank. Abdelilah E.M. (50) uit Hoboken had zijn appartement ter beschikking gesteld. Twee slachtoffers hadden een tijdje bij hem verbleven en zouden in zijn woning ook klanten hebben ontvangen, waarvoor hij af en toe 50 euro van zijn neef zou gekregen hebben. Al ontkent de vijftiger dat.

Bilal A. riskeert 7 jaar cel, zijn oom 18 maanden. Vonnis op 21 september. (KAV)