Undergroundband na inbraak: "Geraakt in onze ziel"

Wil Mathijs in zijn overhoop gehaalde repetitieruimte.
Foto JEW Wil Mathijs in zijn overhoop gehaalde repetitieruimte.
Dieven hebben de repetitieruimte van de Gentse undergroundmuziekgroep The Mary Hart Attack in Lovendegem leeggeroofd. De daders maakten voor 12.000 euro aan materiaal buit, waardoor de groep alle komende concerten moest annuleren.

Versterkers voor bassgitaren, kleinere versterkers, een drumstel met sticks en nog heel wat materiaal is de groep van Wil Mathijs, Kristof Souvagie en Kris Vlaeminck armer. Een regelrechte ramp voor de 'Luidste band van Gent'. "We wilden op 23 april ons materiaal ophalen voor een concert in Brussel, toen een van de leden mij belde met het slechte nieuws", vertelt Wil. "We hebben het concert, en ook de volgende, moeten annuleren. Heel wat van die instrumenten hebben we al jaren. Die zijn nu zo goed afgesteld zodat we de sound kunnen brengen zoals die vandaag de dag is. Instrumenten stelen van arme muzikanten is hen gewoon raken in het diepste van hun ziel. Dat doe je niet."


Wil schat het verlies op 12.000 euro. "We hebben de politie verwittigd, maar hebben er geen goede hoop op dat we nog ons materiaal terugvinden. Alle muziekwinkels zijn verwittigd en we schuimen ook alle tweedehandswebsites af. Nu, het zou ons verbazen dat ze het tweedehands aanbieden, want het gaat om echt topgerief."


Omdat het materiaal zo duur is, is er ondertussen een crowdfunding (http://worldofcrowdfunding.com/help-mary-hart-attack-een-bestolen-band) opgestart. "Als iedereen solidair is, kunnen we snel weer topmateriaal kopen. Wij bedanken met een cd of een ander gadget, tot zelfs een concert in je tuin." (WSG/JEW)