Spelertje eert overleden papa met tornooi

MINIVOETBALCLUB ORGANISEERT MEMORIAL VOOR VERONGELUKTE JEUGDTRAINER GLENN MAES

Glenn Maes en zoontje Yoran met de beker van België.
Foto JVK Glenn Maes en zoontje Yoran met de beker van België.
Om hun overleden jeugdtrainer Glenn Maes (42) te eren houdt minivoetbalclub OH Drongen een memorial. Ook het zoontje van Glenn zal meespelen. De jeugdtrainer uit Lovendegem kwam om het leven bij een verkeersongeval. "Zijn naam valt hier nog regelmatig", zegt voorzitter Eddy De Moor.

Glenn Maes (42) uit Lovendegem was nog maar een aantal jaren jeugdtrainer bij eersteklasser OH Drongen, maar was snel een erg graag gezien clublid. "Hij was enorm geëngageerd en was altijd de eerste om te helpen", aldus De Moor. Vorig seizoen beleefde Glenn, aan de zijde van zijn zoontje Yoran, het absolute hoogtepunt door samen met de U11 de beker van België te winnen.

Met wagen tegen boom

Maar enkele maanden later sloeg het noodlot toe. Glenn keerde op vrijdag 3 juli terug naar huis, maar op een kilometer van zijn woning ging het mis. In de Appensvoordestraat verloor hij de controle over het stuur en belandde er met zijn wagen tegen een boom. Hij was op slag dood.


Vrij snel ontstond het idee bij OH Drongen om iets voor hun geliefde jeugdtrainer te doen. En dat resulteert nu in de Memorial Glenn Maes die op 28 en 29 december georganiseerd wordt in sporthal Keiskant in Drongen. Alle veld - en minivoetbalploegen zijn welkom op het gratis tornooi voor de reeksen U9, U10, U11 en U13. "Glenn was fanatiek bezig met de jeugd, dus moest het een jeugdtornooi worden waarbij iedereen gratis kan deelnemen en komen supporteren. Ook zijn zoontje Yoran zal meespelen met zijn ploegmaats waarmee hij met coach Glenn de beker van België won", gaat De Moor verder. "Gelukkig kregen we de toestemming van zijn vrouw Carla. Zij was erg positief over ons initiatief."


Drie maanden en een half na het tragische ongeval blijft Glenn nog in ieders hart aanwezig. "Er gaat geen moment voorbij of zijn naam valt. Zijn ploegje moest onlangs nog tegen Erwetegem voetballen en wordt nu gecoacht door een goeie vriend van hem. Na de match hebben we het nog over Glenn gehad. Maar ook op elke training worden we met zijn verlies geconfronteerd. De foto van Glenn met zijn ploegje, genomen na de eindwinst in de beker, hangt bijvoorbeeld nog altijd boven de deur van de cafetaria. Hij is er nu jammer genoeg niet meer, maar met deze memorial kunnen we hem toch op een gepaste manier herdenken. We willen er dan ook een fantastische eerste editie van maken, zodat ieder jaar de Memorial Glenn Maes kan plaatsvinden."