Kassa van De Kasteeldreef leeggeroofd: “Derde keer in drie jaar”

Nicolas Sanmodesto voor zijn café De Kasteeldreef.
RV Nicolas Sanmodesto voor zijn café De Kasteeldreef.
Nicolas Sanmodesto is de inbraken in zijn café De Kasteeldreef in Lovendegem beu. Voor de derde keer in drie jaar tijd werd het geld uit zijn kassa gestolen. “Nu komen er extra sloten, camera’s en een stil alarm”, verzekert hij.

Nicolas De Kasteeldreef sloot zondagavond af rond 22.45 uur. “We waren redelijk vroeg gesloten, dus ging ik nog iets drinken bij een collega”, vertelt de café-uitbater. “Toen ik rond 2.45 uur naar huis ging, passeerde ik aan ons café. Toen zag ik dat de garagepoort open stond. Ik had meteen door dat er ingebroken was en heb de politie gebeld.”

Al het geld uit de kassa was verdwenen. Het precieze bedrag wil Nicolas liever niet kwijt. Computers en tablets bleven onaangeroerd en er was geen braakschade te bespeuren. “De inbrekers moeten een techniek gebruiken waarbij ze iets tussen een slot steken zodat de deur niet goed sluit en ze hem makkelijk open kunnen krijgen” vertelt Nicolas. “Afsluiten is intussen zo’n routine geworden dat het makkelijk is om een klein detail over het hoofd te zien.”

“We zijn aan ons derde jaar bezig en het is al de derde keer dat er ingebroken wordt”, gaat Nicolas verder. “De vorige keren gebeurden op net dezelfde manier. De eerste keer was toen we nog maar net open waren, dat gaf ons alvast niet veel moed. De tweede keer was ongeveer anderhalf jaar geleden. Beide keren namen de inbrekers toen ook een kistje met kleingeld mee. Dat liep ook snel op tot een groot bedrag. Deze keer zat het gelukkig beter verstopt.”

Omdat de inbraak gebeurde net nadat Nicolas zijn café sloot, is het mogelijk dat de dieven op de uitkijk stonden. “Er is een grote parking naast de deur, dus misschien hielden ze ons van daar wel in de gaten.”

In april 2016 werd een driekoppige dievenbende veroordeeld voor dertien inbraken, onder andere in De Kasteeldreef. Mogelijk waren de inbrekers geïnspireerd op hun rooftocht. “We kunnen de daders nu niet met de vinger wijzen”, aldus de café-uitbater. “Na de vorige inbraak bij ons zijn er nog een paar gevolgd bij onze collega’s. We hopen dus dat zij nu waakzamer zullen zijn.”

In De Kasteeldreef zullen inbrekers nu niet meer aan hun trekken komen. “We zullen extra sloten en bewakingscamera’s installeren. Er komt ook een stil alarm, waardoor wij en de politie meteen verwittigd worden. Hopelijk is het dan gedaan met de inbraken.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.