Gecremeerd op dag dat hij met gezin op reis zou vertrekken

EMOTIONEEL AFSCHEID VAN VERONGELUKTE GLENN MAES (42)

De foto van Glenn Maes (42) op zijn doodsprentje.
Foto JVK De foto van Glenn Maes (42) op zijn doodsprentje.
Familieleden, vrienden en collega's hebben gisteren afscheid genomen van Glenn Maes (42) uit Lovendegem. De vader van twee kinderen, die gisteren met zijn gezin op reis zou vertrekken, kwam vorige week om het leven bij een tragisch ongeval. "Glenneke, ik zal er alles aan doen om onze kinderen een mooie toekomst te geven", klonk het in de brief van zijn vrouw Carla.

Normaal zou het gezin van Glenn Maes gisteren op reis vertrekken naar Frankrijk, in de plaats namen zijn vrouw Carla, zoon Yoran (10) en dochter Phara (12) gisteren afscheid van hun man en papa. Vorige week vrijdag keerde Glenn terug van zijn dagelijks bezoek aan café Family in de Kasteeldreef in Lovendegem. Hij ging vroeg naar huis, het was nog maar 17 uur, toen het niet veel later mis ging. In de Appensvoordestraat ging Glenn uit de bocht en botste tegen een boom. Hij overleefde de klap niet.


Het nieuws sloeg in als een bom. Maar weinig mensen in Lovendegem waren zo geliefd als Glenn. Zowel bij zijn gezin, op café, bij zijn collega's van Sylphar als bij minivoetbalclub Opel Haeck uit Drongen, was hij erg graag gezien. Dat bleek ook gisteren in het crematorium van Lochristi waar de zaal volliep voor de uitvaart. Het ploegje dat hij trainde, legde mooie bloemen op zijn kist.

Lievelingsmuziek

Het werd een emotionele dienst, die opgeluisterd werd met de lievelingsmuziek van Glenn zoals 'Een ster' van Stan Van Samang en 'With or without you' van U2. Muisstil was het ook toen dochter Phara (12) de menigte toesprak. "Liefste papa, mijn leven begint, maar eindigt ook. Ik kan het niet geloven dat je mij geen kus meer komt geven, mij induffelt, mij helpt met mijn huiswerk. Nu ben je mijn sterretje aan de hemel en in mijn hartje. Op school zal ik blijven vechten. Ik zal je trots maken. Papa, ik zie je graag."


Carla, de partner van Glenn, haalde zelfs zijn eerste liefdesbrief boven en liet er een stukje uit voorlezen. "Wat er ook gebeurt, ik zal altijd en eeuwig van jou zijn. Niets of niemand kan tussen ons komen", schreef Glenn destijds. Carla had zelf ook een brief geschreven die ze liet voorlezen. "Je kon soms zo streng zijn tegen de kinderen, maar je hield ervan om met hen te spelen, hen te helpen met hun huiswerk. Vandaag zouden we samen met ons gezin naar Frankrijk op reis vertrekken, maar ik moet je afgeven. Samen met Yoran zou je naar Barcelona gaan, waar je een echt stadion kon bezoeken. Ik voel mij zo alleen. Mijn mooiste herinnering? Die vele jaren samen met jou en onze twee schatten van kinderen. Glenneke, ik zal er alles aan doen om onze kinderen een mooie toekomst te geven. Ik zal altijd van je houden, je zoeteke voor altijd."


In het dagelijkse leven was Glenn een erg succesvolle financieel directeur bij het farmaceutisch bedrijf Sylphar. Maar ook op zijn werk kwam zijn gezin elke dag weer naar voren. "Geen dag ging voorbij of je had het over je kinderen", getuigden zijn collega's. "Toen je met je zoontje de beker van België won, moest iedereen het artikel met jullie foto zien. Het was een plezier om met jou samen te werken. Je was zo charmant, je hield van avontuur, je was bevlogen, talentvol. Living on the edge was dan ook je motto."