Fou du Goût verdubbelt capaciteit door komst witte kassa

Chef Thomas Cocquyt met partner Marieke Van de Woestyne en restaurantmedewerkers Eline (l.) en Michiel (r.).
Foto Verbaere Chef Thomas Cocquyt met partner Marieke Van de Woestyne en restaurantmedewerkers Eline (l.) en Michiel (r.).
Prijzen verhogen, langer sluiten of personeel ontslaan: dat waren enkele van de 'recepten' die binnen de horeca circuleerden om de komst van de witte kassa's op te vangen. Maar je kan het ook over een andere boeg gooien, bewijzen chef Thomas Cocquyt en Marieke Van de Woestyne van Fou du Goût.

Het restaurant in de Kasteeldreef onderging een facelift. "We hebben het restaurant vernieuwd en de capaciteit verdubbeld. Nu kunnen we een vijftigtal personen ontvangen", vertelt Cocquyt. "We moeten de zaak met het nieuwe kassasysteem rendabel houden. Het was uitbreiden of stoppen", klinkt het. "Leuk meegenomen is dat de zaak na acht jaar nu in een volledig nieuw kleedje zit." Fou du Goût is een van de weinige restaurants in het dorpscentrum van Lovendegem en chef Thomas Cocquyt krijgt lovende commentaar in de befaamde Michelingids. (GRG)