Eenrichtingsverkeer aan containerschool Bergstraat Vinderhoute

In het voorjaar trok er nog een protestmars door de straten van Vinderhoute, tegen het uitstellen van de bouwplannen.
Joeri Seymortier In het voorjaar trok er nog een protestmars door de straten van Vinderhoute, tegen het uitstellen van de bouwplannen.
De gemeente Lovendegem wil tijdelijk eenrichtingsverkeer invoeren in de Bergstraat in Vinderhoute.

Volgend jaar komt op een terrein in de Bergstraat de tijdelijke containerschool van het dorp. In Vinderhoute wordt volgend jaar gestart met de bouw van een nieuwe gemeenteschool op het dorp. Tijdens de werken moeten de kinderen uitwijken, en dat zal gebeuren in containerklassen in de Bergstraat. “Het was meer ideaal geweest mochten de kinderen pal in het centrum kunnen blijven, maar het wordt de Bergstraat”, zegt schepen Vincent Laroy (Open Vld). “De Bergstraat is wel een smalle straat. Daarom denken we er over na om daar tijdelijk eenrichtingsverkeer in te voeren. Vooral bij de start en het sluiten van de school, zal dat geen overbodige luxe zijn.”

Binnenkort start het archeologisch onderzoek in de Bergstraat. De containerschool zou normaal gezien in maart van volgend jaar moeten gezet worden. Tijdens de paasvakantie 2019 zou dan de grote verhuis geregeld worden. De bouw van de nieuwe gemeenteschool in het dorp van Vinderhoute zal 2,8 miljoen euro kosten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.