De Lieve wil (nu al) meer toeristen lokken

De fusie van Waarschoot, Zomergem en Lovendegem gaat pas vanaf 2019 van start, maar Toerisme Oost-Vlaanderen wil nu al inzetten op meer toerisme in de nieuwe gemeente.

De drie gemeenten waren de fusie eigenlijk al jarenlang voor, en werken al lang samen op toeristisch vlak in de VVV De Lieve. Daar wordt nu al een tandje bij gestoken. "De toeristische troeven van Waarschoot, Zomergem en Lovendegem verdienen meer aandacht", zegt Erik Hennes van Toerisme Oost-Vlaanderen. "Je kan er niet alleen prachtig fietsen langs de Lieve of op het fietsnetwerk, ook wandelliefhebbers komen aan hun trekken langs de Oude Kale of via het wandelnetwerk. Ondertussen geniet je van gezellige cafés en restaurants, van streekproducten, kapelletjes en ander erfgoed."


Samen met de horeca, ondernemers, toeristische initiatiefnemers en geïnteresseerde inwoners wil VVV De Lieve richting geven aan de ontwikkeling van toerisme en recreatie. "We richten daartoe een intergemeentelijke toeristische raad op", zegt burgemeester Ann Coopman (CD&V). "Die raad heeft een visie en daarvoor willen we ook naar de burger luisteren."


Wie wil meedenken, is welkom op 17 oktober om 19.30 uur in het OCMW-gebouw Lovendegem, op 14 november om 19.30 uur in 't Schaapstuk in Zomergem of 12 december om 19.30 uur in cultureel centrum Waarschoot. Inschrijven via de link www.toerismemeetjesland.be/visie-vvvdelieve. (JSA)