Burgemeester Lievegem krijgt bureau in drie gemeentehuizen

Lovendegem wordt politiek hart van fusiegemeente

De gemeenteraden van Lievegem zullen in dit gebouw in de Kasteeldreef in Lovendegem gehouden worden.
Joeri Seymortier De gemeenteraden van Lievegem zullen in dit gebouw in de Kasteeldreef in Lovendegem gehouden worden.
Burgemeester Tony Vermeire (CD&V) van de fusiegemeente Lievegem krijgt een bureau in elk van de drie gemeentehuizen: Zomergem, Waarschoot en Lovendegem. De gemeenteraden van Lievegem zullen in Lovendegem gehouden worden, en ook het officieel adres van Lievegem zal in Lovendegem liggen. Maar de burgemeester wil niet kiezen.

Het toekomstig schepencollege van Lievegem zal de gemeenteraad op de eerste zitting het voorstel doen om de vergaderingen van de gemeenteraad te houden in de raadzaal in de Kasteeldreef van Lovendegem. “Er zijn verschillende redenen voor die keuze”, legt toekomstig burgemeester Tony Vermeire uit. “De raadzaal van Lovendegem is eerst en vooral de grootste van allemaal, en dat is altijd handig. Je hebt daar een mooie mix van een oud historisch gebouw met een moderne glazen aanbouw. De raadzaal van Lovendegem is ook perfect toegankelijk voor mensen met een beperking. Ook het secretariaat van de gemeenteraad en het schepencollege zal naar Lovendegem verhuizen. Dan is het ook logisch dat de gemeenteraden daar gehouden worden. Of we Lovendegem dan het politiek hart van het nieuwe Lievegem mogen noemen? We kiezen voor zeven mooie dorpen en zeven kloppende harten. Maar je hebt één officieel adres nodig en dat zal voor Lievegem dus in Lovendegem zijn.”

“Niet kiezen”

Burgemeester Vermeire zal niet elke dag op zijn bureau in Lovendegem zitten. “Ik kies er zelf voor om een bureau te hebben in elk van de drie gemeentehuizen: Zomergem, Waarschoot en Lovendegem”, zegt Tony Vermeire. “Ook de schepenen zullen in elk van de gemeentehuizen hun eigen stek hebben. We hebben altijd gezegd dat de politiek door de fusie niet verder van de mensen mag gaan staan. Dat willen we ook in de praktijk brengen, door in elk van de drie bestaande gemeentehuizen aanspreekbaar te blijven. Of ik niet liefst op mijn bureau van mijn eigen Zomergems gemeentehuis zal zitten? Zeer zeker niet! Ik wil de burgemeester zijn van elk van onze inwoners, in alle zeven dorpen.”

Diensten samenvoegen

Nog precies twee maanden en dan is de fusie van Zomergem, Waarschoot en Lovendegem naar het nieuwe Lievegem een feit. “Voor de verkiezingen zijn we als beleidsploeg wat terughoudend geweest, omdat we niet wisten wie na de verkiezingen aan zet zou komen”, geeft Vermeire toe. “Maar de voorbije drie weken werd er van ’s ochtends vroeg tot ’s nachts aan de fusie gewerkt. Deze maand gaan we al beginnen met een aantal diensten samen te zetten. De financiële diensten worden nu al samengevoegd. Er komt ook één personeelsdienst en het secretariaat komt samen op één plek. Niet alleen door ons, maar vooral ook door onze ambtenaren wordt vol enthousiasme aan de voorbereiding van de nieuwe gemeente Lievegem gewerkt”, zegt burgemeester Tony Vermeire nog.

Tony Vermeire.
Wannes Nimmegeers Tony Vermeire.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddy De Vos

    En dat op kosten van de belastingbetaler en inwoner! Schandalig!

  • Freddy De Vos

    Is één gemeentehuis niet genoeg?

  • Jenny Van Laeke

    Drie plaatsen verwarmen en onderhouden noemen jullie dat besparen !