Bistro Julien: Amper vier maanden open en meteen mooie score in Gault&Millau

Chef leerde vak bij Hof Van Cleve, Horseele en ‘t Zilte

Marie-Julie Haeck en Davy Devlieghere.
Bistro Julien Marie-Julie Haeck en Davy Devlieghere.
Bistro Julien langs de N9 in Lovendegem is amper vier maanden open en krijgt meteen al een sterke 13,5 op 20 in Gault&Millau. Het restaurant is de enige Meetjeslandse nieuwkomer in de populaire eetgids. Een opsteker voor chef Davy Devlieghere (28) en zijn vriendin Marie-Julie Haeck (23), die samen aan hun droom bouwen.

Het Meetjesland heeft er duidelijk een culinair topadresje bij. Bistro Julien langs de Grote Baan 6 in Lovendegem opende pas begin juli de deuren, en staat nu al met een 13,5 op 20 in de Gault&Millau. Een debuut dat kan tellen. De verwachtingen voor Bistro Julien lagen dan ook hoog, want chef Davy Devlieghere heeft het vak geleerd achter het fornuis van de sterrenrestaurants Hof Van Cleve, Danny Horseele en ’t Zilte. Hij werkte zelfs een tijdje in een Spaans toprestaurant.

“Het is heel snel, maar het is natuurlijk superleuk dat we zo’n mooi debuut maken in de Gault&Millau”, zegt Davy Devlieghere. “Ik heb de voorbije jaren altijd in sterrenzaken gewerkt, maar het is niet onze bedoeling om hier zelf een sterrenzaak van te maken. Ik heb dat vooral gedaan om van die topchefs zoveel mogelijk te kunnen leren. Mijn vriendin en ik willen vooral een zaak waar het lekker en gezellig is, en waar de klanten graag terugkomen. We hebben ons restaurant ook bewust Bistro Julien genoemd, net omdat we het toegankelijk willen houden voor iedereen. Onze lunch varieert tussen de 18 en 45 euro, is culinair, maar blijft dus betaalbaar.”

Klassiekers van Morgen

Voor de avondkaart tekent Bistro Julien voor een bijzonder concept. “Die kaart wordt in twee delen opgesplitst”, legt gastvrouw Marie-Julie Haeck uit. Zij zette haar job in de vastgoedsector aan de kant om samen met Davy voluit voor Bistro Julien te gaan. “We hebben aan de ene kant een pagina met echte Franse klassiekers en aan de andere kant hebben we ook onze ‘eigen kaart’, en die noemen we graag de ‘klassiekers van morgen’. We hebben momenteel bijvoorbeeld gekonfijte roodbaars met venkelrisotto. Of wat dacht je van op lage temperatuur gegaard en gelakt buikspek, met hummus en Philadelphia?”

Het gezellige interieur van Bistro Julien.
Bistro Julien Het gezellige interieur van Bistro Julien.

Niet in Aalter

Davy is afkomstig uit Lotenhulle bij Aalter, en Marie-Julie is afkomstig uit Wingene. “In Aalter wou ik niet echt een eigen zaak starten, omdat Aalter met onder andere ’t Vijfde Seizoen en Woestyne al zeer goed bedeeld is. Ik wou echt iets doen in de rand van Gent, en zocht al langer naar het geschikte pand. In Lovendegem zijn we dan op het gebouw gebotst waar wij onze droom in willen realiseren. Ik hoop dat heel wat mensen ons willen komen ontdekken”, zegt de gelauwerde chef nog.

Het jonge koppel in hun zaak Bistro Julien.
Bistro Julien Het jonge koppel in hun zaak Bistro Julien.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Annelies Vervaeke

    Het is daar zoooooo lekker! Dik verdiend!! Op naar de 20/20!!

  • Jasmin Verhelst

    Proficiat. Doe zo verder!!!

  • Sabine Lannoo

    Grote proficiat aan Davy en Marie Julie , we wensen hun nog heel veel succes in hun zaak . Gewoon weg top jullie mogen fier zijn