36 ploegjes eren overleden trainer

Eerste editie van 'Memorial Glenn Maes' erg groot succes

Gisteren werden de eerste minivoetbalwedstrijden van de 'Memorial Glenn Maes' betwist.
JVK Gisteren werden de eerste minivoetbalwedstrijden van de 'Memorial Glenn Maes' betwist.
De eerste editie van de 'Memorial Glenn Maes', een minivoetbaltornooi ter nagedachtenis van de verongelukte coach Glenn Maes, is meteen een regelrecht succes. Maar liefst 36 jeugdploegjes tekenden gisteren present in Drongen. "Zo zie je maar dat onze Glenn heel erg geliefd was. Niet alleen binnen onze club, maar in de hele minivoetbalwereld", reageert Eddy De Moor, voorzitter van OH Drongen.

Op 3 juli kwam Glenn Maes (42), een papa van twee kinderen uit Lovendegem, om het leven toen hij op weg was naar huis. Op nog geen kilometer van zijn deur miste hij een bocht in de Appensvoordestraat en botste hij met een harde smak tegen een boom. Iedereen in de gemeente en in de voetbalwereld reageerde meteen erg aangeslagen. Glenn was een graag geziene man, met een enorme passie voor voetbal. Zo coachte hij onder meer zijn zoontje Yoran bij de jeugd van minivoetbalclub Opel Haeck Drongen. Met zijn ploegje won hij in mei nog de finale van de Beker van België, door topploeg Rollegem te verslaan.


"We wilden dan ook iets doen om onze Glenn gepast te eren", legt Eddy De Moor uit. "Sinds het ongeval hangt de foto van Glenn en zijn ploegje in onze kantine. Regelmatig babbelen we ook over hem. We vonden het dan ook een geweldig idee om een tweedaags minivoetbaltornooi voor de jeugd te organiseren. Ook zijn vrouw Carla was meteen fan." Dat tornooi ging gisteren van start, met een enorme opkomst. "Het is echt een succes. Maar liefst 36 ploegen, gespreid over vier reeksen, hebben zich ingeschreven. We moesten zelfs ploegen weigeren. Ze komen van overal: er is hier een ploegje van KV Oostende, Cercle Brugge, heel wat ploegen uit de streek. Sommige clubs gaven bij hun inschrijving zelfs aan dat ze heel graag wilden meespelen, louter en alleen omdat het voor onze vriend Glenn was. Hij was zo bezeten door voetbal en was dan ook zo bij iedereen gekend. Zo zie je maar dat onze Glenn heel erg geliefd was. Niet alleen binnen onze club, maar in de hele minivoetbalwereld."

Yoran Maes (links boven), het zoontje van Glenn, mocht gisteren de eerste beker uitreiken aan de spelertjes MSZM Brugge.
JVK Yoran Maes (links boven), het zoontje van Glenn, mocht gisteren de eerste beker uitreiken aan de spelertjes MSZM Brugge.

Ploegje van Glenn

Gisteren reikte Glenns zoontje Yoran de eerste beker van het tornooi uit. Vandaag is het de beurt aan zijn ploegje om aan te treden op het tornooi in sporthal Keiskant in Drongen. Dat zal sowieso gepaard gaan met heel wat emoties.


"Het was Carla die vroeg om het ploegje, waarmee Glenn successen heeft gekend, in te schrijven. Op een spelertje na, die verplichtingen had bij zijn club KV Oostende en hier met de kustploeg deelneemt, is iedereen hier aanwezig", gaat De Moor verder. Glenns weduwe zal daarna de bekers uitreiken aan de winnaars.

Glenn Maes en zijn zoontje Yoran na de bekerwinst in mei.
Kos Glenn Maes en zijn zoontje Yoran na de bekerwinst in mei.