"Tweede dodelijke crash tegen zelfde boom"

VADER (42) VAN TWEE KINDEREN LAAT LEVEN IN APPENSVOORDESTRAAT

Glenn Maes met zijn gezin tijdens een wedstrijd van de Rode Duivels.
Kos Glenn Maes met zijn gezin tijdens een wedstrijd van de Rode Duivels.
Een 42-jarige vader van twee uit Lovendegem is om het leven gekomen toen hij op de terugweg van zijn stamcafé tegen een boom reed in de Appensvoordestraat. Glenn Maes was de echtgenoot van OCMW-raadslid Carla Genbrugge. "Het is de tweede keer dat iemand zich te pletter rijdt tegen die boom", zegt cafébaas Jean-Pierre Latomme.

Glenn Maes was vrijdagavond rond half zes vertrokken uit zijn stamcafé Family in de Kasteeldreef, toen het in het bochtige deel van de Appensvoordestraat in Lovendegem mis ging. Hij verloor de controle over zijn stuur en reed te pletter tegen een boom.


"Hij kwam hier elke dag om iets te drinken", zegt uitbater Jean-Pierre Latomme van café Family. "'Ik ben weg, want ik ga met mijn gezin iets eten', was het laatste dat hij zei. Het is de tweede keer al dat iemand zich tegen die boom te pletter rijdt. De zoon van een andere stamgast verongelukte op dezelfde plaats. Glenn was een vriendelijke man en hij was helemaal voetbalgek. Uren kon hij daarover praten. Zeker omdat zijn zoontje veel talent heeft en bij de jeugd van Deinze en bij minivoetbalclub Opel Haeck Drongen speelt. Hij was zo trots op Joran en zijn dochtertje Phara."

Het is al de tweede keer dat er een dode valt tegen deze boom in de Appensvoordestraat.
JVK Het is al de tweede keer dat er een dode valt tegen deze boom in de Appensvoordestraat.

Jeugdtrainer

Ook bij de minivoetbalclub heerst verslagenheid. Glenn was al drie jaar jeugdtrainer bij de U11, waar hij onder meer zijn eigen zoontje trainde. Eind mei won zijn team nog de beker van België, door in de finale Rollegem te verslaan met 5-3. "Het is onwezenlijk", vertelt voorzitter Eddy De Moor. "Ik had hem vrijdag nog gehoord. We zouden nog eens samenkomen om het over de jeugd te hebben. Hij was altijd erg in de weer. Zo kom je ze tegenwoordig niet veel meer tegen. Glenn was een echte clubman en had alles over voor zijn ploegje."


Opel Haeck Drongen is alvast van plan om Glenn gepast te herdenken. "Het bestuur moet nog samenkomen, maar ik zou graag een jeugdtornooi organiseren dat zijn naam draagt. Al brengt hem dat jammer genoeg niet terug", aldus nog De Moor.


De financieel directeur bij Sylphar vormde al jaren een koppel met Carla Genbrugge, N-VA-OCMW-raadslid in Lovendegem. Samen hebben ze twee kindjes, Joran (10) en Phara (12). "Papa was er altijd voor ons. Als ik problemen had met mijn huiswerk, dan was hij de eerste om ons te helpen", snikt het meisje, terwijl ze troost zoekt bij haar mama.


In de Appensvoordestraat gebeurden al meer zware verkeersongevallen. Volgens het gemeentebestuur wordt de weg binnenkort veiliger. "We zijn al anderhalf jaar bezig met dat project", zegt burgemeester Chris De Wispelaere. "Er zullen elementen geplaatst worden om de snelheid te beperken tot vijftig kilometer per uur. En er komt een fietspad."