Loop eens door een carwash (regenjas niet verplicht)

TWEEDE IEPER TRAIL LOODST DEELNEMERS DOOR PAK HANDELSZAKEN

Een modezaak, carwash of Chinees restaurant: de deelnemers aan de tweede Ieper Trail, op zondagmorgen 16 oktober, mogen zich aan enkele leuke nieuwe passages verwachten. Het parcours van 8,5 kilometer, boordevol animatie langs de weg, gidst u langs de meest uiteenlopende gebouwen. Wij halen er enkele opvallende locaties uit.

Het College

Start en aankomst

Net zoals vorig jaar liggen de start en de finish van de Ieper Trail in het College. Ditmaal wordt vertrokken langs de Sint-Jacobsstraat en eindigt de race op de binnenplaats van de school aan de Bollingstraat.

Wat mag u weten: Hier vertrekt ook de Ieper KIDS Trail. Kinderen tot 10 jaar kunnen er deelnemen aan een miniversie van 1 kilometer. Hiervoor inschrijven kan alleen op de dag zelf in het College.

Mode Geerits

km 0,75

Via steegjes en openstaande achterdeuren loopt het parcours dwars door het majestueuze gebouw in neo-rococo van deze kledingzaak. Bereid u voor op een blitzbezoek, want voor u het beseft, staat u op de Grote Markt.

Wat mag u weten: In tegenstelling tot de eerste editie van dit loopevent, die vooral door openbare gebouwen trok, werden ditmaal ook meerdere winkels en boetieks uitgekozen.

Het Perron/Belfius

km 2,25

Langs de Dehaernestraat gaat het in de richting van het Kruitmagazijn, de Esplanade en het Colaertplein. Van daaruit gaat het naar Het Perron, waar het parcours zich een weg baant door het labyrint van gangen die het concertgebouw, het JOC en de bank met elkaar verbinden.

Wat mag u weten: Belfius heeft dit jaar ingetekend als partner van het event en stelt uitzonderlijk de kantoren van het filiaal aan de Fochlaan open om de lopers vrije doorgang te verlenen.

Ieper Hand Carwash

km 2,75

Even bij de Pakistaanse carwash in de Goesdamstraat langs de achterdeur naar binnen, en langs voren terug de straat op. De uitbaters van de Ieper Hand Carwash houden de wagens wel even tegen. Of ze ook de sproeiers zullen uitschakelen, kon niet worden gegarandeerd.

Wat mag u weten: De organisatie heeft ons verzekerd dat een regenjas of zwemkledij niet noodzakelijk zijn, maar heeft op deze locatie een ludieke stunt voorzien.

Huize Zonnelied

km 3,75

De weg vervolgt door de gebouwen van het Lyceum en de Kunstenkring. In de Stationsstraat kom je via het Appelstraatje in het hart van het woonzorgcentrum Zonnelied terecht. De bankjes op de vernieuwde, groene binnenplaats zijn ongetwijfeld de ideale plek voor wie even wil uitblazen.

Wat mag u weten: Opgelet, de trappenhallen in dit gebouw onderschat je beter niet.

New Shanghai City

km 5

Langs de Tempelstraat gaat het in de richting van de Korte Meersstraat, waar je tussen de gebouwen door plots aan de achterzijde van het Chinese restaurant belandt. Dwars door het feestzaaltje kom je op het Vandepeereboomplein en loop je verder naar het 'Anglicaanse kerkje': The St George's Memorial Church.

Wat mag u weten: Waar de muziekgroepen en straatartiesten precies staan opgesteld, is nog niet bekend. Maar schrik niet als u hier wordt verrast door een van de Ieperse kinderkoren, dat de hele dag hier in de keuken zal moeten slijten. Trouwens, wie hier niet snel genoeg door loopt, mag helpen met de afwas.

Hotel Ariane

km 5,75

Over de Veemarkt, gaat het in de richting van het prachtige hotel Ariane, waar je langs de museumwanden met unieke stukken uit de Eerste Wereldoorlog recht de ontbijtzaal binnenloopt. Vergis u niet van richting en laat de draaideuren maar links liggen, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

Wat mag u weten: Door de timing van het event - de wedstrijd start om 9.30 uur - werd even getwijfeld om de lopers door het hotel te loodsen. Maar qua animo voor de ontbijtende toeristen kan de doortocht van 1.700 lopers wel tellen.

Vort'n Vis

km 8

Net voor de finish wordt nog een bezoekje gebracht aan de ondergrondse garage De Kolf en het nieuwe café en de repetitieruimtes van regionaal trefcentrum Vort'n Vis.

Wat mag u weten: Wie vorig jaar meeliep, zal de metamorfose kunnen aanschouwen die dit gebouw heeft ondergaan. Dit gloednieuwe autonoom regionaal trefcentrum, dat quasi volledig door vrijwilligers werd ingericht, opent heel binnenkort opnieuw de deuren.

De inschrijvingen voor de Ieper Trail draaien intussen op volle toeren. De teller staat op 1.400 deelnemers, maar er zijn nog 300 plaatsen vrij. Inschrijven kan op www.iepertrail.be. Op die website vind je ook een overzicht van alle passages.

Eric Flamand
Eric Flamand
Eric Flamand
Eric Flamand
Eric Flamand
Eric Flamand
Eric Flamand
Eric Flamand