Loods van dakwerker gaat in vlammen op

Een uitslaande brand heeft woensdagnacht een loods bij een boerderij in Hees in de as gelegd. De brandweer kon nog een paardenstal en de boerderij vrijwaren.

Het vuur werd rond 2 uur opgemerkt op de Brakmaalweg. Daar stond een loods van de familie Moors in lichterlaaie. "We zijn door het geknetter van het vuur wakker geworden", zegt de bewoonster van de boerderij, die naast de loods ligt. "In de loods heeft mijn zoon, een dakwerker, wat materiaal staan. Er lag ook hooi en stro opgeslagen. Alle materiaal en alle machines zijn vernield." De familie Moors probeerde woensdagnacht en donderdagochtend nog zo veel mogelijk te redden. "Een raming van de schade kunnen we nog niet maken. Gelukkig is de boerderij gespaard gebleven."

De brandweer moest uren blussen. "Toen we aankwamen, sloegen de vlammen al door het dak", vertelt onderofficier Tom Parthoens van de Bilzense brandweer. "We hebben geprobeerd zo veel mogelijk materiaal uit het brandende gebouw te redden. Een vrachtwagen was al aan het branden en ook een quad ging in de vlammen op. De paardenstal en de boerderij konden we vrijwaren. In de loods lag een heleboel hout en stro opgeslagen, wat het blussen bemoeilijkte. We moesten tot 14 uur nablussen", gaat Parthoens. verder "De oorzaak van de brand is nog niet bekend."

Het parket stuurde het labo van de federale gerechtelijke politie en een branddeskundige om de oorzaak te achterhalen. (JDSL)