Vooral bijtjes trekken de aandacht op Londerzeelse jaarmarkt

Het was maandag over de koppen lopen in Londerzeel. De jaarmarkt ging er immers door in het centrum en naar jaarlijkse gewoonte kon je er prijsdieren spotten, in de kermismolens kruipen en gezellig shoppen. Daarnaast kon je ook kamelen kijken, meezingen met orgelmuziek en bijvoorbeeld kijken hoe het kaf van het koren werd gescheiden.
Pier 'n lala
Baert Marc Pier 'n lala

Tussen al de marktkraampjes door kon je Pier ‘n Lala tegen het lijf lopen. Piet Van Puyvelde (65) uit Hamme is een straatzanger die altijd vergezeld wordt van zijn draaiorgel. “Mijn repertoire ligt normaal tussen de jaren ‘10 en ‘60, maar soms kan ik het niet laten en gooi ik er eens wat anders tussen”, vertelt Pieter. Onlangs maakte hij zelf nog de kaarten voor het liedje ‘La camisa negra’. “Ik sta veel in Brugge en met al de Spaanse toeristen slaat dat aan, natuurlijk.”

Jaarmarkt Londerzeel
Baert Marc Jaarmarkt Londerzeel

Reizende bijen

Op een jaarmarkt zie je meestal dieren zoals ezels, koeien en paarden tot zelfs een kameel. Ook iets kleinere formaten zoals zoals kippen, geiten, duiven komen er aan bod. In Londerzeel stonden er maandag echter ook bijtjes op de markt. En de diertjes van Walter Grooten (63) en Elza van Malderen (63) uit Steenhuffel stonden erg in de belangstelling. Walter houdt zich bezig met de bijen, zijn vrouw Elza slingert de honing en samen staan ze er dan mee op de markten. “Bijen zijn vooral belangrijk voor het bestuiven van planten. De lekkernij krijg je er gratis bij”, klinkt het bij het koppel. 

Walter en Elza met hun bijen.
Baert Marc Walter en Elza met hun bijen.
Koeien voor de camera
Margo Koekoekx Koeien voor de camera
Jaarmarkt Londerzeel
Baert Marc Jaarmarkt Londerzeel
Jaarmarkt Londerzeel
Baert Marc Jaarmarkt LonderzeelReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.