Van verlichtingspaal geredde ooievaar stilaan aan de beterhand

De gewonde ooievaar vertoont de eerste tekenen van herstel.
VOC Malderen De gewonde ooievaar vertoont de eerste tekenen van herstel.
De ooievaar die vorige week door de brandweer van Brussel werd gered van een verlichtingspaal in Neder-over-Heembeek is stilaan aan de beterhand.

De vogel zat vast aan de paal met een plastic band die gebruikt wordt om kartonnen dozen af te sluiten. De brandweer stuurde een luchtladder naar de op de hoek van de Ransbeekstraat en de Tyraslaan om het dier te bevrijden.

De ooievaar raakte door zijn beproeving wel gewond. Hij werd overgebracht naar het Vogelopvangcentrum in Malderen voor verzorging. “De eerste tekenen van genezing zijn zichtbaar”, klinkt het daar. “Onze ooievaar staat uit zichzelf op zijn poten en begint stilletjes zelf te eten. Nu nog de lange revalidatie van zijn wonden onder zijn vleugels.”

De gewonde ooievaar vertoont de eerste tekenen van herstel.
VOC Malderen De gewonde ooievaar vertoont de eerste tekenen van herstel.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.