T’ Centrum keert terug naar het tijdperk van de New Beat

Dieter Nijs
T’ Centrum leek gisteravond een danstempel uit de jaren ‘80. Schrijver en muziekkenner Kristof Vandenhende organiseerde er immers voor eigen publiek een Belgian New Beat Party.

30 jaar Belgian New Beat kreeg vorig jaar al een onvergetelijk verjaardagsfeest in Vooruit in Gent en in Boccaccio in Destelbergen. Het publiek was duidelijk nog niet uitgedanst op deze trage en donkere Belgische beats. Daarom organiseerde Vandenhende gisteravond een Belgian New Beat party. Waar kon hij dit beter doen dan in zijn thuisgemeente Londerzeel? Zaal T´Centrum werd voor 1 nacht omgetoverd in een heuse danstempel met de originele sfeer en new beat muziek van eind jaren tachtig.

Boek

Het hele new beat verhaal werd door Kristof Vandenhende al uitvoerig gedocumenteerd in het lijvige Belgian New Beat boek, nog steeds verkrijgbaar in de boekhandel. Dit naslagwerk van 280 pagina´s neemt je mee naar het prille begin van het muzikale new beat verhaal en vertelt alles wat je nog niet wist over de discotheken, de muziek, de dans en de mode. 

The Sound of C

Na enkele grote evenementen en een nationale mediacampagne in 2018 blijft de schrijver  de Belgische new beat onder de aandacht brengen. Zo bracht hij gisteren ook een vinylset uit met enkel de grootste klassiekers. Daarnaast draaidedj en producer Serge Ramaekers enkele van zijn bekende hits draaien, zoals The Sound of C van The Confetti´s. Bovendien bracht Tragic Error een exclusief live optreden na bijna 30 jaar afwezigheid.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.