Sportoase De Lijster klaar voor opening: eerste plons op zondag 5 mei

Dag eerder kan grote publiek al kennismaken met nieuw zwem- en sportcomplex

Het sportbad werd wel al met water gevuld, enkele andere zwembaden nog niet.
Lukas Het sportbad werd wel al met water gevuld, enkele andere zwembaden nog niet.
Meer dan twee jaar hebben ze erop moeten wachten, maar op zondag 5 mei kunnen de Londerzeelnaren eindelijk opnieuw zwemmen. Dan zwaaien de deuren van het gloednieuwe zwem- en sportcomplex Sportoase De Lijster open. Een dag eerder kan het hele complex al bezocht worden, al kan er dan nog niet gezwommen of gesport worden.

Een gloednieuw zwembad met een instructiebad met beweegbare bodem, een sportbad van 25 meter, een recreatieve zone met glijbanen, een peuter- en kleuterzone, een spraypark en een wellnessgedeelte, maar ook twee sporthallen, een gevechtssportzaal, een groepslessenzaal, een fitnessruimte, een cyclingzaal en een horecazaak: dit alles krijgt onderdak in Sportoase De Lijster in de Lijsterstraat in Londerzeel. Ruim twee jaar nadat het vorige complex, dat alleen een zwembad en een sporthal telde, grotendeels afgebroken werd, is de zwem- en sportsite klaar. Op 4 en 5 mei vindt het grote openingsweekend plaats.

Glijbaan

“Hier en daar moeten nog wat zaken afgewerkt worden, maar we zijn zo goed als klaar om het complex te openen”, aldus een opgeluchte Michaël Schouwaerts, algemeen directeur van Sportoase. “Zo moeten enkele zwembaden nog gevuld worden met water en ontbreekt er nog wat aankleding. Het is ook nog wachten op één glijbaan, maar die wordt normaal gezien komend weekend geplaatst. Intussen hebben we van vijftien scholen en zeventien sportclubs te horen gekregen dat ze binnenkort gebruik zullen maken van ons complex. Daar komen er de komende weken hoogstwaarschijnlijk nog wat bij.”

In de peuter- en kleuterzone is heel wat speelgelegenheid.
Lukas In de peuter- en kleuterzone is heel wat speelgelegenheid.

In het complex, dat jaarlijks zowat 180.000 bezoekers zal ontvangen, werd met de nieuwste technologische snufjes gewerkt. Zo is de fitnessruimte voorzien van de meest geavanceerde toestellen. “Wie aan het sporten is, kan ondertussen via een scherm op internet surfen of televisie kijken”, zegt Michaël Schouwaerts nog. “In de cyclingzaal kunnen de fietsers dankzij een groot scherm zelfs op een interactieve manier fietsen. De nieuwe en de oude sporthal – die volledig vernieuwd werd – kunnen dan weer voor verschillende sporten gebruikt worden.”

In de cyclingzaal kan op een interactieve manier gefietst worden.
Lukas In de cyclingzaal kan op een interactieve manier gefietst worden.

Burgemeester Conny Moons (LWD) is tevreden dat de werken zo goed als achter de rug zijn. “We hebben tijdens de werkzaamheden wel wat weerstand gehad uit het verenigingsleven en van omwonenden over onder meer de tarieven en de hinder, maar de laatste maanden kregen we voornamelijk positieve reacties. We zijn dan ook bijzonder blij dat iedereen bijna kennis kan maken met het gloednieuwe complex.”

Tapijten

Op zaterdag 4 mei krijgen de naaste buren om 9.30 uur de kans om Sportoase De Lijster te bezoeken. Nadien is het grote publiek welkom. Tussen 10 en 18 uur krijgen ze een rondleiding in het gebouw. In het zwembad zullen tapijten liggen zodat bezoekers er met hun schoenen door kunnen wandelen. Op zondag 5 mei mag er voor het eerst gezwommen worden. De komende dagen krijgen de inwoners een informatiebrochure met onder meer de tarieven in de brievenbus.

In de fitnessruimte staan de meest geavanceerde toestellen.
Lukas In de fitnessruimte staan de meest geavanceerde toestellen.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Francois Vleminckx

    De 'jongeren' van Brussel zullen gelukkig zijn en maken zich al massaal klaar om zich te komen 'amuseren'.