Rechter mild voor man die in clinch lag met ex

Baert Marc
Een man uit Londerzeel is veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel voor een resem incidenten met zijn ex. Eerder had het parket nog een celstraf van 18 maanden gevorderd.

Na 29 jaar was zijn huwelijk in het slop geraakt. De laatste jaren leefde hij feitelijk gescheiden van zijn vrouw. Vanaf maart 2017 tot april 2018 haalden de frustraties de bovenhand, met ettelijke incidenten tot gevolg. Zo vernielde hij een deur van haar woning en dook hij te pas en te onpas op.

Toen haar zus en schoonbroer op bezoek waren, verscheen de beklaagde plots aan de tuin. Hij sneed met een slijpschijf de afsluiting door om zo zijn ex te kunnen aanvallen. Gelukkig kon zij met haar familieleden nog net op tijd via de achterdeur binnenglippen. Zelf beweerde hij dat ze hem aan het uitlachen waren en dat hij daarom die reactie in huis had. Daarnaast stuurde hij haar verschillende dreigsms’jes.

Het parket had om een stevig signaal gevraagd, maar de rechter besloot de gevorderde 18 maanden om te zetten naar een schamele drie maanden. Ook de rol van zijn ex, die zelf niet altijd even koosjer was, zorgde voor de milde straf. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.