Oud-strijders en Oud-soldaten bezoeken 15de Wing

De 15de Wing heeft geen geheimen meer voor de Oud-strijders en Oud-soldaten.
Lukas De 15de Wing heeft geen geheimen meer voor de Oud-strijders en Oud-soldaten.
Dertig leden van de Verenigde Oud-strijders en Oud-soldaten Londerzeel waren onlangs te gast bij de 15de Wing Luchttransport in Melsbroek. 

Ze werden ontvangen op BruMil, de militaire luchthaven, terwijl de Aziatische regeringsleiders daar ook arriveerden voor de Euro-Aziatische top. Ze kregen er uitleg over de verschillende types militaire transportvliegtuigen die in Melsbroek actief zijn, waarna een bezoek volgde aan de hangars waar het technisch onderhoud gebeurt. Daarna konden ze een C130 Hercules van binnen en buiten bekijken.

Het geplande bezoek aan de Heli Flight van de Federale Politie, ook gestationeerd op Melsbroek, viel evenwel in het water door de Euro-Aziatische top. Na het middagmaal stond een gegidst bezoek aan het museum van de 15de Wing op het programma. Blikvangers waren ongetwijfeld de gerestaureerde historische iconen zoals de C119 Flying Box Car, de Pembroke Percival en de DC3 Dakota. 

In mei volgend jaar staat een nieuw bezoek aan de 15de Wing in Melsbroek op het programma.      
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.