Opnieuw tumult met jongeren: politie smoort onrust snel in de kiem

Vechtende jongeren in Londerzeel.
screenshot Vechtende jongeren in Londerzeel.
In Londerzeel was het vanmiddag opnieuw onrustig. Aan het station kwam het tot een schermutseling tussen enkele jongeren, maar de politie kon de onrust volgens burgemeester Conny Moons dit keer snel in de kiem smoren. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“De politie kreeg vanmiddag een oproep voor problemen met jongeren in de stationsbuurt en trof er enkele onruststokers aan”, zegt burgemeester Conny Moons. “Het kwam echter niet tot een vechtpartij. De jongeren werden aangemaand de bus te nemen, wat ze vervolgens ook deden. Nadien keerde de rust weer.”

Op internet circuleert ondertussen een filmpje van de problemen van vanmiddag. Daarop zijn twee jongeren te zien die met elkaar in de clinch gaan.

Niet de eerste keer

Enkele weken geleden kwam het wel tot een zware vechtpartij, op de parking van warenhuis Colruyt, waarna de gemeente de minimumleeftijd voor de GAS-boetes van 16 naar 14 jaar terugbracht. Enkele dagen later werden verschillende jongeren opgepakt, maar ze werden al snel weer vrijgelaten. Dat zorgde toen voor ophef bij de lokale politie.