Ook andere locaties enorm 'populair'

Deze bakken gevuld met afval staan langs de Verbindingsweg in Kapelle-op-den-Bos.
Lukas Deze bakken gevuld met afval staan langs de Verbindingsweg in Kapelle-op-den-Bos.
Niet alleen in Perk kampen ze met overlast van sluikstorters. Ook langs de Verbindingsweg in Kapelle-op-den-Bos geraakt het zwerfvuilprobleem maar niet opgelost. Deze week nog dropte een onverlaat er een houten pallet vol afval.

Langs de Verbindingsweg in Kapelle-op-den-Bos gooien voorbijgangers regelmatig vuilniszakken in de bermen. Maar deze week ging een sluikstorter nog een stapje verder. Tussen de geparkeerde vrachtwagens werd namelijk een soort zelfgemaakte vuilnisbak gemaakt uit houten palletten achtergelaten. Die 'vuilnisbak' was bovendien gevuld met allerlei soorten afval. Ook langs de Stuiversstraat in Ramsdonk werd de voorbije dagen afval gedropt. In het verleden werd in Kapelle-op-den-Bos het initiatief Zoekdezak opgericht, waarbij inwoners allerlei nuttige informatie over sluikstorters op Facebook dropten om op die manier een einde te maken aan het probleem.


In Sint-Stevens-Woluwe werd deze week dan weer heel wat afval gedropt in de Bevrijdingslaan aan de oprit van de E40 richting Brussel. Het ging onder meer om afvalzakken, plastic folie, blikjes, een tuinslang en lege emmers. Ook op Neeravert in Londerzeel waren donderdagnacht sluikstorters actief. Ze lieten er aan de ingang van het 'boske van Neeravert' zelfs verschillende koelkasten en diepvriezers achter, samen met een aantal blauwe zakken. (DBS/RDK)

Zwerfvuil op de berm naar de E40 in Sint-Stevens-Woluwe.
Lukas Zwerfvuil op de berm naar de E40 in Sint-Stevens-Woluwe.