Ondernemers investeren in 25 hartstarters

De Ondernemers Groep Londerzeel (OGL) schaft 25 AED-toestellen aan via een groepsaankoop.
Lukas De Ondernemers Groep Londerzeel (OGL) schaft 25 AED-toestellen aan via een groepsaankoop.
Ondernemers Groep Londerzeel (OGL) koopt 25 zogenaamde ‘hartstarters’ via een groepsaankoop. “Ten voordele van onze werknemers, klanten en inwoners”, klinkt het bij de bedrijfsleiders.

Bij een plotse hartstilstand telt elke seconde. Een AED (automatische externe defibrillator) binnen handbereik kan het levensreddend verschil maken. OGL kondigt daarom de plaatsing aan van 25 zulke toestellen in de gemeente, bovenop de 5 toestellen die eerder al aangeschaft werden door de gemeente.

Binnen OGL werd een ‘AED-team’ geïnstalleerd die besprekingen voerde met vijf leveranciers. “Er werd gekozen voor een AED-versie die zowel leken als getrainde personen voordelen biedt. Het sneller kunnen toedienen van de levensreddende schok en eventuele extra schokken, veiligheid voor de bediener en het stapsgewijs hulp kunnen bieden door de gesproken instructies die het toestel geeft.”

Na onderhandelingen werd gekozen voor CardioService uit Wemmel, die AED’s van Duitse makelij verdeelt. Bij de voorbereidingen werd OGL gesteund door het vorig gemeentebestuur, die zich mee inschreven in het verhaal.

Door deze groepsaankoop profiteren OGL-leden van een substantiële korting op de courante tarieven en een voordeliger onderhoud. Voor maximale zichtbaarheid en snelle inzet in de omgeving kunnen de AED-toestellen ook buiten geplaatst worden, in een onderhoudsarme en roestvrije kast.

CardioService stelt dat, in geval van hoge nood, het toestel gebruikt kan worden door een willekeurige omstaander vanwege de stapsgewijze, duidelijke, gesproken instructies. OGL wil haar maatschappelijke rol evenwel ten volle spelen en gaat daarom samen met het Rode Kruis een reanimatiecursus organiseren. De ondernemersgroep raadt elk bedrijf aan iemand de opleiding te laten volgen, voor een optimaal gebruik van de AED.

OGL-leden en geïnteresseerden kunnen nog steeds alle info bekomen via info@ogl-londerzeel.be.

Bedrijfsleiders Jan Francx, Paul Vanden Brempt en Walter Willems met de faumeuze hartstarter.
Lukas Bedrijfsleiders Jan Francx, Paul Vanden Brempt en Walter Willems met de faumeuze hartstarter.
 Chris Bergmans van de firma Beton Trowel NV en Laurent Decuypere van CardioService (rechts).
Lukas Chris Bergmans van de firma Beton Trowel NV en Laurent Decuypere van CardioService (rechts).Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.