Model schrijft vervolg op succesvolle debuutroman

Ilegems stelde 'De Kleuren van het Licht' zopas voor bij Standaard Boekhandel.
Lukas Ilegems stelde 'De Kleuren van het Licht' zopas voor bij Standaard Boekhandel.
De Londerzeelse Greet Ilegems (32) heeft met 'De kleuren van het licht' een vervolg geschreven op haar enthousiast onthaalde fantasy-debuut 'De nieuwe wereld'. Dat verscheen in 2015 en is intussen al aan een derde druk toe. Beide boeken zijn sinds begin deze maand beschikbaar in boekhandels in Vlaanderen en Nederland.

Ilegems, model in een vorig leven, brengt haar boeken volledig in eigen beheer op de markt. 'De kleuren van het licht' vertelt een fantasierijk verhaal over een meisje dat plots wakker wordt in een onbekende magische stad, zonder dat ze zich nog iets herinnert over haar verleden. In de wereld waar ze vandaan komt, gaat een van haar oud-klasgenoten intussen op zoek naar het geheim achter haar verdwijning.

Multicultureel debat

"Het is een verhaal van 'zijn wie je bent' en van 'volhouden en dromen', in twee magisch-realistische werelden", zegt Ilegems. "Het boek is geschikt als uitgangspunt voor een ruim multicultureel debat, wars van elke vorm van polarisatie en verzuiling. Maatschappelijk relevante thema's staan dan ook centraal in mijn boeken en vormen ook mijn grootste drijfveer om te schrijven." (DBS)