Man drinkt en weigert te betalen in krantenwinkel ‘t Krantje: Politie pakt zonderling op voor hij trein kan nemen

Erik Pelemans van krantenwinkel 't Krantje kreeg woensdag een vreemde snuiter over de vloer.
Mark Baert Erik Pelemans van krantenwinkel 't Krantje kreeg woensdag een vreemde snuiter over de vloer.
De politie van de zone KLM (Kapelle-op-den-Bos) is woensdag moeten tussenkomen na een bizar incident in krantenwinkel ‘t Krantje in de Stationsstraat. Een man van vreemde origine stapte de krantenwinkel binnen, nam een flesje wijn en een blikje Red Bull en begon er gewoon van te drinken. Toen hij door uitbater Erik Pelemans werd aangemaand om ook te betalen, weigerde hij vlakaf. Er ontstond een discussie en ei zo na een schermutseling.

“Ondertussen had hij ook al een zonnebril meegegritst”, vertelt Pelemans. “Die heb ik gelukkig nog kunnen afpakken. Hij had duidelijk niks van geld op zak. Die kerel dacht ook nog een blikje bier te nemen, maar daar kan je niet aan zonder geld in de automaat te steken. Ook de Lottomachine probeerde hij even tevergeefs uit.”

Volgens Pelemans leek de man onder invloed van drugs en hij had mogelijk ook vuistslagen in zijn aangezicht moeten incasseren. “Zo zag hij er alleszins uit. Ik ben blij dat ik hem uiteindelijk buiten heb gekregen. Vervolgens heb ik de politie gebeld. Ik heb hen tot spoed aangemaand, want hij was duidelijk zinnens om snel de trein te nemen.”

“Binnen 10 minuten stonden hier twee ploegen en ze hebben hem geboeid afgevoerd. Een klacht heb ik uiteindelijk niet ingediend. Daar ben je toch niks mee. Ik ben 5 euro kwijt, maar het is niet uit de hand gelopen. Ik ben wel zeer opgezet met het snelle optreden van de politie. Zij hadden mij altijd op het hart gedrukt dat ik hen bij elk incident vooral meteen moest bellen. Een pluim voor hun snelle ingrijpen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.