Londerzeel neemt afscheid van Margaux

VRIENDEN, FAMILIELEDEN EN VIOLETTA HOUDEN GEPAST EERBETOON AAN ACHTJARIG MEISJE

De ouders en zussen van Margaux komen de kerk uit.
Lukas De ouders en zussen van Margaux komen de kerk uit.
Familieleden en klasgenoten hebben zaterdag in een overvolle Sint-Kristoffelkerk afscheid genomen van Margaux Van Meerbeeck. Het achtjarig meisje stierf 12 dagen geleden na een strijd van twee jaar tegen leukemie. "Liefste zusje, je blijft voor altijd in ons hartje", klonk het bij grote zussen Stéphanie en Julie.

Margaux Van Meerbeeck was pas zes jaar toen er een vorm van leukemie bij haar werd vastgesteld. De familie vond voor haar een stamceldonor, maar die zei in laatste instantie af. Uiteindelijk werd een nieuwe donor gevonden, en op 15 januari kreeg Margaux uiteindelijk de stamcellen. Aanvankelijk zag het er goed uit maar op 19 februari waren er al afstotingsverschijnselen en de gezondheid van het meisje zwakte af. Op dinsdag 18 maart sliep ze in, in de armen van haar mama en papa.

Het bidprentje van Margaux.
Lukas Het bidprentje van Margaux.

Kerk te klein

Dit weekend werd dan afscheid genomen van Margaux. De Sint-Kristoffelkerk was veel te klein en tot buiten stonden er mensen om een laatste groet aan Margaux te brengen. De klasgenootjes in de Centrumschool van Margaux hielden donderdag al een herdenking en zaterdag hadden ze allemaal kraanvogels opgespeld. Tijdens de herdenking brachten ze ook een dansje. De aanwezigen konden het amper droog houden tijdens de ontroerende woorden van vrienden en familieleden. "Je was nog zo jong en had nog zo veel te leren, maar tegelijkertijd wist je al zo veel. Je was een heel intelligente meid die veel te vroeg is moeten heengaan", klonk het.

Violetta

De zussen van Margaux herinnerden zich vooral de tripjes naar Plopsaland en de fijne momenten samen. "Liefste zusje, je bent nu een sterretje aan de hemel en je zal voor altijd in ons hartje zijn." Ook Disneysterretje Violetta nam in een videoboodschap afscheid van Margaux. "Het was de grote droom van Margaux om Violetta in het echt te ontmoeten. Dat was haar grote idool. Helaas heeft ze dat niet meer mogen meemaken, maar Violetta was wel aanwezig op de uitvaart van onze dochter", aldus mama Goedele.


"Het was een mooie, en vooral persoonlijke viering. Margaux was een zeer sociaal kind en dat wilden we absoluut laten zien. Iedereen die aanwezig was, heeft kunnen zien wie Margaux was. We wilden absoluut geen sombere uitvaart, maar een begrafenis met veel kleur en beweging. Zo hadden de klasgenootjes van Margaux T-shirts met de naam van Margaux in een hartje en brachten ze ook een dansje. We kregen een gepast afscheid en ons Goke zal voor altijd in ons hartje verder leven."