Lang feestweekend met kermis, processie en jaarmarkt

Maandag is het opnieuw jaarmarkt in Steenhuffel.
Archief Lukas Stallaerts Maandag is het opnieuw jaarmarkt in Steenhuffel.
Het Pinksterweekend kondigt zich weer meer dan feestelijk aan met de kermis, jaarmarkt en de 140ste Sint-Genovevaprocessie.

Vrijdagavond wordt het lange feestweekend al geopend met de Gertrudekermis. Voor het kampioenschap eiergooien, vliegtuiggooien en limbodansen kan je vanaf 17.30 uur terecht bij taverne Gertrude. Zaterdag is er om 13.30 uur de kermisrit van brommerclub Motsekiet. Start bij Radio Tamara. Vanaf 20 uur zijn er optredens bij taverne Gertrude.

Zondag is dan dé hoogdag. Om 10.30 uur gaat de Sint-Genovevaprocessie uit voor de 140ste keer. Vertrek en aankomst aan de kerk. ‘s Avonds vanaf 18 uur staan er een paar kleppers op het podium tijdens ‘Slinkse Sinkse’. Onder meer Clement Peerens Explosition en Regi zullen voor ambiance zorgen op de weide op de hoek van de Lekkestraat en Sint-Genovevastraat. De toegang is gratis.

Maandag is het tijd voor de jaarmarkt met vanaf 10 uur prijskampen voor paarden en vee. Verder op het menu: een grote rommelmarkt, doorlopend straat- en kinderanimatie, drank- en eetstandjes van vele verenigingen, oude ambachten, roofvogelshow en bakklimmen en een oldtimerstand bij taverne Gertrude. Op de binnenkoer van brouwerij Palm is er een openluchtconcert van de Forever Band. ‘s Avonds om 20 uur kunnen de feestneuzen zich nog eens helemaal uitleven op het Bal Marginal bij café Het Concept. 

Dinsdag is er nog de traditionele kinderjaarmarkt in de Smisstraat als afsluiter.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.