Jong sp.a vraagt terugkeer feestbus op oudejaar

Als het van jong sp.a Kapelle-op-den-Bos afhangt, dan rijdt er tijdens de overgang van oud naar nieuw opnieuw een feestbus in Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise. Jarenlang brachten de bussen feestvierders tijdens oudejaarsnacht veilig thuis, maar tijdens de voorbije jaarwisseling reden de bussen niet uit.


Het was het politiecollege dat vorig jaar besliste om de feestbus af te schaffen. Jong sp.a Kapelle-op-den-Bos noemt die beslissing onbegrijpelijk. "Niet enkel bood de feestbus ons de mogelijkheid om allemaal samen een glaasje te drinken zonder noodgedwongen een BOB te moeten aanduiden, het initiatief zorgde er ook voor dat we op een veilige manier op onze bestemming geraakten, wat dan weer de nachtrust van onze ouders ten goede kwam", zegt voorzitter Kelly Moens. "Gelet op de voordelen zullen wij als jongeren vanuit de partij dan ook aandringen op een herinvoering van deze bussen tijdens de overgang naar 2017."


De leden van jong sp.a stuurden inmiddels een brief naar burgemeester Edward De Wit (CD&V) met de vraag de feestbussen opnieuw in te leggen. (RDK)