Illegalen springen uit vrachtwagen langs A12: 13 personen opgepakt door politie

De Hongaarse chauffeur zag heel wat illegalen uit zijn vrachtwagen komen.
rv De Hongaarse chauffeur zag heel wat illegalen uit zijn vrachtwagen komen.
In Londerzeel zijn vanochtend een groot aantal illegalen uit een Hongaarse vrachtwagen gesprongen aan een kruispunt op de A12. Ze namen de benen richting Londerzeel centrum. De politie van de zone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) heeft in totaal 13 transmigranten opgepakt.

De vrachtwagen in kwestie had zich dinsdagochtend rond 6.40 uur aan de kant van de weg gezet ter hoogte van het kruispunt van de A12 in Londerzeel. “Het is niet duidelijk of de chauffeur iets gehoord heeft, of dat ze gewoon zelf de laaddeuren hebben opengemaakt toen hij stilstond”, zegt woordvoerder Freddy Van Heymbeeck van de politiezone KLM.

Eritrea

Feit is dat er meteen heel wat personen op de vlucht sloegen richting Londerzeel centrum. Getuigen spreken zelfs over 30 mensen, maar dat cijfer werd nergens bevestigd. “We hebben uiteindelijk 13 transmigranten opgepakt”, vervolgt Van Heymbeeck. “Ze zijn afkomstig uit het Oost-Afrikaanse land Eritrea. De procedure zal gevolgd worden in samenspraak met de Dienst Vreemdelingenzaken. Hun identiteit zal nagetrokken worden en dan zal er beslist worden wat er moet gebeuren. Als ze illegaal in het land verblijven, zullen ze het bevel krijgen om het grondgebied te verlaten. Het kan ook dat ze overgebracht worden naar het asielcentrum. De afhandeling zal waarschijnlijk de hele dag in beslag nemen.”  
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • RENE ROSSEEL VAN HAMME

  Hoe komen ze ongezien/gehoord in een vrachtwagen (met zoveel althans) Dit moet men zeker niet in een ander land proberen; direct zul je terug gestuurd worden zonder meer!

 • cindy moens

  Hier een papiertje, gelieve het grondgebied te verlaten...

 • Jos Plessers

  Bevel het grondgebied te verlaten?Daar trekken die zich niks van aan.Ten andere,die willen liefst zo snel mogelijk naar de UK.Breng hen ff

 • Nikolaas Bouman

  Geen idee wat we met deze mensen uit Eritrea verder moeten. Ze integreren niet, leren de taal niet. Komen louter voor huisvesting en uitkering. Dan zijn ze tevreden.

 • gilberte Vergaelen

  Onmiddellijk het vliegtuig op, niks asielcentrums, geen papiertje met"gelieve het grondgebied te verlaten". Ze zijn daar goed af in Londerzeel.