Hondenlosloopweide tegen de zomer klaar

Londerzeel Hondenlosloopweide.
Dieter Nijs Londerzeel Hondenlosloopweide.
Het schepencollege van Londerzeel gaat nog voor de zomervakantie een hondenlosloopweide aanleggen achter het administratief centrum.

Het was oppositiepartij N-VA die het gemeentebestuur vroeg om een hondenweide aan te leggen. “Onze gemeente zou vele trouwe viervoeters en hun baasjes blij maken met een weide waarin de honden los kunnen lopen”, zegt gemeenteraadslid Sanne Eeckeleers. “Een perceel van enkele are met eventueel hindernissen is vaak al voldoende om honden de tijd van hun leven te geven.”

Tien are grond

En het gemeentebestuur heeft het licht nu op groen gezet. Zo zal tien are grond in de Groene Long, de zone achter het gemeentehuis, vanaf de zomer dienst doen als hondenlosloopweide. “Aangezien er al gras in de zone ligt, moeten alleen nog de afbakening en de uitrusting van het terrein geplaatst worden”, zegt schepen van Dierenwelzijn Leen Van Aken (Groen). “Al sinds begin maart – dus nog voor de vraag van N-VA - speelden we met het idee om zo’n hondenlosloopweide in te richten, maar we moesten nog op zoek naar de geschikte locatie. Die hebben we nu met de Groene Long gevonden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.