Haatprediker “gesignaleerd” in buurt van school

Korpschef Meerts hekelt stemmingmakerij rond Denis (die gewoon op de bus stond te wachten)

Jean-Louis Denis werd op 8 december vrijgelaten uit de gevangenis van Ittre.
BELGA Jean-Louis Denis werd op 8 december vrijgelaten uit de gevangenis van Ittre.
Nadat de komst van haatprediker Jean-Louis Denis begin december al voor heel wat commotie zorgde in de gemeente, herhaalt hetzelfde zich nu hij er ook effectief rondloopt. Een tweet van een bezorgde ouder die Denis had gespot bij het afzetten van zijn kinderen aan de Centrumschool bond de kat de bel aan. Uiteindelijk blijkt dat hij er gewoon op de bus stond te wachten. Korpschef Alain Meerts is de stemmingmakerij op sociale media beu. “Denis is nu éénmaal vrij en dus mag hij rondlopen in Londerzeel.”

Jean-Louis Denis kwam begin december vrij uit de gevangenis van Ittre en ging bij zijn 76-jarige moeder wonen in een appartement in de Meerstraat, in het centrum van Londerzeel.

Maandagmorgen werd hij daar gesignaleerd in de buurt van de Centrumschool. Dat zorgde meteen voor ongeruste reacties op Twitter. Er kwam zelfs wat gepingpong tussen oud-burgemeester Nadia Sminate (N-VA), die zelf als ‘bezorgde burger’ ook de korpschef had gecontacteerd, en Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove aan te pas. Hij acht haar als toenmalig burgemeester en voorzitter van de parlementaire commissie radicalisering “verantwoordelijk voor het feit dat deze ‘Jihadi’ vrij in Londerzeel rondloopt”.

Volgens Sminate had ze de melding van de bezorgde ouder op Twitter van iemand anders doorgekregen en gewoon voor de zekerheid de korpschef hierover geïnformeerd. “Voorzichtigheid is en blijft geboden. Iedereen is er wel mee bezig – ik hoor het wel als hij eens bij de bakker gezien wordt – maar van hysterie is zeker geen sprake. Ik heb nog geen signalen opgevangen dat er problemen zouden zijn.”

Korpschef Alain Meerts van de politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) is niet opgezet met de stemmingmakerij op sociale media. “Alles wordt enorm opgeblazen en ik ben dat beu om daar steeds op te moeten reageren. Denis is nu éénmaal vrij en dus mag hij rondlopen in Londerzeel. Hij is al eens gesignaleerd in de buurt van de Virgo Sapiensschool en aan de Centrumschool. Maar hij woont nu éénmaal in Londerzeel centrum... Hij loopt er ook niet gekleed bij zoals wij met een jeansbroek en een pull en springt dus in het oog. Wij volgen dit op maar zolang er geen concrete aanwijzingen zijn dat hij actief aan het ronselen zou zijn gaan wij niet ingrijpen.”

Denis bleek uiteindelijk gewoon op de bus te wachten vlakbij de Centrumschool. Die ligt achter de hoek van waar hij woont in de Meerstraat. Ook de Virgo Sapiensschool is maar twee straten verwijderd. “Er is nog geen enkel incident geweest rond zijn persoon”, bevestigt burgemeester Conny Moons (LWD). “Hij is onlangs aan het onthaal van het gemeentehuis geweest met zijn kinderen en naar verluidt was hij daarbij ook vriendelijk tegenover de ambtenaren.”

De tweet die een en ander in gang zette.
Twitter/ Repro Mark Baert De tweet die een en ander in gang zette.
Het gepingpong tussen Dries Van Langenhove en Nadia Sminate.
Twitter/ Repro Mark Baert Het gepingpong tussen Dries Van Langenhove en Nadia Sminate.
Het gepingpong tussen Dries Van Langenhove en Nadia Sminate.
Twitter/ Repro Mark Baert Het gepingpong tussen Dries Van Langenhove en Nadia Sminate.
Het gepingpong tussen Dries Van Langenhove en Nadia Sminate.
Twitter/ Repro Mark Baert Het gepingpong tussen Dries Van Langenhove en Nadia Sminate.
Het gepingpong tussen Dries Van Langenhove en Nadia Sminate.
Twitter/ Repro Mark Baert Het gepingpong tussen Dries Van Langenhove en Nadia Sminate.13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kristel Welkenhuysen

  We volgen de situatie op

 • Victor Vos

  Toch goed in het oog houden.

 • Jan Verstrepen

  In een zothuis steken zal wel te moeilijk zijn.

 • roger brouwers

  Beginnen overleggen om een actie te ondernemen als het te laat is.Typisch...Ik noem dat schuldig verzuim.Oppakken,de vlieger op en fini.Te simpel zeker voor al die verlichte geesten hier.

 • Fred Bompans

  En ze zullen natuurlijk wel ingrijpen als het te laat is.