Eerste fietsstraat feestelijk ingereden

Het college van burgemeester en schepenen nam de honneurs waar.
Gemeente Londerzeel Het college van burgemeester en schepenen nam de honneurs waar.
De eerste fietsstraat in Londerzeel is feestelijk geopend door het college van burgemeester en schepenen. Op de fiets uiteraard. De collegeleden knipten het lintje door en onthulden het nieuwe verkeersbord alvorens de straat in te fietsen. Op maandag 1 juli worden de Dorpsstraat (vanaf café Luyckx), Kerkstraat en Markt tot aan de Gildenstraat en Brusselsestraat dan ook officieel een fietsstraat.

Alle bewoners van de fietsstraat en van de Gildenstraat ontvingen een uitnodiging voor de opening, maar iedereen was uiteraard welkom. Wie met de fiets mee de straat kwam openen, kreeg een gouden kroon want... fietsers zijn koning in een fietsstraat.

In het centrum van Londerzeel maken de kasseien en het drukke verkeer het de fietser sowies niet gemakkelijk. In een fietsstraat zijn auto’s en andere motorvoertuigen welkom, maar zijn fietsers koning.

Het eenrichtingsverkeer in de Dorpsstraat vanaf café Luyckx, Kerkstraat en Markt blijft behouden. Daar mag een fietser vanaf 1 juli de volledige rijbaan gebruiken. Auto’s of ander gemotoriseerd verkeer mogen in een fietsstraat een fietser niet inhalen en mogen niet sneller dan 30 km per uur rijden. Fietsers die in een eenrichtingsstraat tegen de richting in rijden, laten het verkeer uit de andere richting altijd door.

De eerste fietsstraat van Londerzeel werd feestelijk ingereden.
Gemeente Londerzeel De eerste fietsstraat van Londerzeel werd feestelijk ingereden.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Van Win

    Nu de fietsstraat nog berijdbaar maken en het is in orde.