Brandweerkazerne Londerzeel verhuist naar nieuwbouw langs A12

De huidige brandweerkazerne van Londerzeel.
Marc Baert De huidige brandweerkazerne van Londerzeel.
De brandweerpost van Londerzeel verhuist naar de nieuwe bedrijvenzone Eeckhout aan de A12 in Londerzeel. De huidige brandweerpost van Londerzeel is een oud gebouw en voldoet niet meer aan de hedendaagse normen. De nieuwbouw moet in 2023 klaar zijn.

De zoneraad heeft dinsdag het meerjarenplan van de Brandweerzone Vlaams-Brabant West goedgekeurd. In dat plan staat ook dat er budgetten worden vrijgemaakt voor de aankoop van gronden in Londerzeel, waar op termijn de nieuwe brandweerpost neergepoot wordt.

“Deze verhuis levert niets dan voordelen op”, zegt burgemeester van Londerzeel Conny Moons. “Vanuit de nieuwe locatie aan de bedrijvenzone Eeckhout aan de A12 kunnen we de buurgemeenten Kapelle-op-den-Bos, Meise en Merchtem veel sneller bereiken. De nieuwe kazerne zal ook meer brandweerlui herbergen, wat de paraatheid en de inzetbaarheid ten goede zal komen.”

Van zes naar acht brandweermannen

Vandaag zijn, zowel overdag als bij nacht, zes beroeps-brandweermensen in de brandweerpost aanwezig. Overdag zal dit aantal voor de nieuwe post Londerzeel verhoogd worden van zes naar acht brandweerlieden. Dit moet ervoor zorgen dat bij noodoproep een eerste ploeg steeds onmiddellijk kan vertrekken. Er zal eveneens nog meer ingezet worden op vrijwilligers.

De kosten voor de nieuwbouw zullen gedragen worden door de brandweerzone zelf.  “We hopen dat de verhuizing tegen 2023 kan gerealiseerd worden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.