Bibliotheek verhuist mogelijk naar OCMW-gebouw

De bibliotheek verhuist op termijn mogelijk naar het gebouw van het OCMW in de Mechelsestraat. Zopas werd door de gemeenteraad beslist dat het OCMW-personeel in het administratief centrum in de Brusselsestraat ondergebracht wordt.

Op de gemeenteraad van februari werd alvast een eerste belangrijke stap genomen: de herinrichting van het administratief centrum zodat de medewerkers van het OCMW ook daar gehuisvest kunnen worden. Mensen zullen dus op één locatie terecht kunnen voor de dienstverlening van zowel de gemeente als het OCMW. "We willen onze inwoners een zo goed mogelijke dienstverlening bieden", legt burgemeester Nadia Sminate (N-VA) uit. "Daarom wordt er nu druk gewerkt aan een integratie van OCMW en gemeente. De voordelen zijn duidelijk: efficiëntere inzet van personeel, schaalvergroting die kan leiden tot meer en betere specialisatie, één aanspreekpunt voor de bevolking en ga zo maar door."


Bijkomend voordeel is dat het administratief centrum van het OCMW leeg komt te staan en dus gebruikt kan worden voor andere doeleinden. "Op dit moment bekijken we of we de bibliotheek kunnen verhuizen naar het gebouw van het OCMW. Het huidige bibliotheekgebouw in de Molenstraat wordt gehuurd en kost de gemeente handenvol geld. Bovendien voldoet het niet echt meer aan de hedendaagse normen onder meer wat isolatie betreft. Het enkel glas zorgt er ook voor dat ook de verwarming van het pand zeer duur uitvalt. Een verhuis naar het OCMW-gebouw zou dus meerdere problemen kunnen oplossen."


(DBS)