Alle kinderen in gemeente krijgen ‘vakantie doe-boek’ cadeau

Gregory Van Gansen / Photo News
Kinderen tussen 6 en 12 jaar mogen binnenkort leuke post in de brievenbus verwachten. Gemeente Londerzeel kocht voor hen namelijk een ‘vakantie doe-boek’ aan. Ideaal om hen een leuke tijd te bezorgen en de ouders wat tijd voor zichzelf te gunnen of net met de kids aan de slag te gaan.

Het vakantie doe-boek barst van de originele ideetjes, fijne spelletjes en lekkere recepten. Ze voorzien minstens een activiteit per dag van de vakantie. Het boekje kan een inspiratie zijn om de zomer om te bouwen tot de warmste, leukste en meest onvergetelijke zomer. 

De voorbije maanden lanceerden ze op het online UiTinHuis-platform heel wat online initiatieven om de verbondenheid te verhogen en om inwoners te voorzien van de leukste tips en inspiratie. Organiseerde de Bib geanimeerde wandelingen door Londerzeel. Maar daarnaast wil de gemeente ook inzetten op een ‘offline’ aanbod voor kinderen. Niet elk kind heeft immers toegang tot een computer, of de mogelijkheid om online te zijn, spelletjes te spelen met vrienden en via deze weg contact te houden met leeftijdsgenootjes.